Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek - SC Dikkelvenne 1-2

Westhoek incasseert slag, maar Bram Lucker blijft geloven in behoudskansen: “Nu niet in de slachtofferrol kruipen”

Dirk-Jan Dewaegemaeker voelt bezoeker Mazouz in de rug.© Bart Vandenbroucke

Ieper -

KVK Westhoek deed zaterdag een slechte zaak in de degradatiestrijd. Thuis tegen Dikkelvenne werd in enkele dolle minuten voor de rust de match beslist: 1-2. Het behoud afdwingen wordt nu heel moeilijk, maar trainer Bram Lucker geeft niet op.

Koen Verdruye

Gent-Wevelgem had zondag de parking van het Crack-stadion nodig en dus werd Westhoek-Dikkelvenne zaterdagavond al gespeeld. Geen succes, want de bedreigde thuisploeg bleef met lege handen achter. “Dit is inderdaad een tegenvaller”, gaf trainer Bram Lucker toe. “Op de cruciale momenten leden we iets te snel balverlies. We begonnen en stonden goed, begonnen met hoge druk en veel balcirculatie en waren dominant. In de omschakeling speelden we de bal echter te snel kwijt en we slikten te snel de 0-1. We stelden vlot en snel gelijk op een corner, maar kort erna gaven we op een stilstaande fase te veel ruimte weg. Vanaf dat moment was het van moeten en werd er te veel geforceerd, met balverlies als gevolg. We hebben wel alles geprobeerd. We kwamen goed uit de kleedkamer en troffen de lat. We gaven weinig weg, maar het was allemaal net niet. We zijn nooit weggespeeld, de inzet was er en we lagen nooit onder. Een draw was de juiste weergave geweest, maar het mocht helaas niet zijn.”

Weerbaarheid

Lucker staat voor inzet en strijdvaardigheid en pompte dat ook in de ploeg. “Er zijn nog zes matchen en nog achttien punten te verdienen. De ontgoocheling was groot en daaraan merk je ook dat iedereen nog altijd graag wil. Deze ploeg is weerbaar en zal er alles aan doen om het behoud af te dwingen”, aldus de trainer, die opnieuw voor Maxence Dannel in doel opteerde. “Er is gekozen voor duidelijkheid. Maxence is nu onze nummer één en Gilles Vercruysse moet zorgen dat hij klaar is als we hem nodig hebben.”

Er zijn veel vertrekkers bij Westhoek, veel onzekerheid en onduidelijkheid ook, maar volgens de coach mag dat geen rol spelen en staat de loyauteit voorop. “Ik wil daar ook niet aan twijfelen, want dan zouden we wel heel ver van huis zijn. Ik ga ervan uit dat iedereen zich 100% voor Westhoek zal geven tot de laatste dag. We focussen allemaal op het sportieve. We willen geen schuldigen zoeken of in de slachtofferrol kruipen en de oorzaak elders leggen. Dat heeft geen zin, ook al voel je dat dit leeft binnen de groep. Toch probeer ik dat zoveel mogelijk uit de kleedkamer te houden. Nu primeren de zes volgende wedstrijden en het behoud, en daarna zal het nodige wel gebeuren. Er is mij verzekerd dat er ook in de toekomst een competitieve ploeg op het veld zal staan.”

Aangeboden door onze partners