Voetbal 2de provinciale C SKL Doorslaar - KSK Kallo: 2-1

Kampioen SKL Doorslaar keert na jaartje afwezigheid terug naar eerste provinciale: “Iedereen heeft vertrouwen in de toekomst”

De beste aanval en secuurste verdediging van de reeks: de titel van SKL Doorslaar is niet gestolen.© Geert De Rycke

Lokeren -

Na het verlies van FCH Sinaai tegen JV Kruibeke (0-3) mocht SKL Doorslaar, dat een uur eerder KSK Kallo met 2-1 versloeg, de champagne ontkurken. Een jaar nadat het team van Stefan Van Dender onverwacht uit eerste provinciale degradeerde, maakt men opnieuw de omgekeerde beweging.

Dirk Van Bruysel

“We zijn nochtans niet bijster goed aan het seizoen begonnen”, blikt Stefan Van Dender terug. “We degradeerden vorig seizoen pas op de slotdag. We telden 32 punten en eindigden op de twaalfde plaats, maar omdat zowel Svelta Melsele en SKN Sint-Niklaas uit het nationaal voetbal vielen, waren wij de pineut. Omdat we als ploeg met naam zakten, plooide iedereen zich dubbel tegen ons. Bovendien moet ik toegeven dat na vorig seizoen ook het vertrouwen wat was aangetast. Hierdoor zijn we wel wat punten kwijtgespeeld. De kentering is er pas gekomen nadat we het onderlinge duel tegen leider Sinaai wonnen. Vanaf dan groeiden wij pas echt.”

“We hebben de titel zelf afgedwongen”, zegt Van Dender kordaat. “Wanneer ik de statistieken van onze ploeg bekijk, dan zie ik dat we de beste aanval en de secuurste verdediging hebben. Bovendien wonnen nu vijftien wedstrijden op rij. Bovendien hebben we met Timothy Van Laecke, die 35 keer scoorde, de topschutter van de reeks in de ploeg. Doelman Fabio Liessens hield dit seizoen al veertien keer de nul en is daarmee de beste van de reeks. Die individuele prestaties zijn natuurlijk pas mogelijk in een sterke ploeg. Wat dat betreft durf ik zeggen dat we de meest complete ploeg hebben. Waarom we zo lang de boot hebben afgehouden om die titelambities uit te spreken? Er zijn trainers die een hoge borst opzetten en zich een beetje als Hollander gedragen. Ik niet, laat mij maar Calimero zijn en achteraf het laatst lachen.”

Geloof in de ploeg

“Deze titel betekent inderdaad een snelle terugkeer naar eerste provinciale”, glundert de coach. “Hopelijk kunnen we nu tekenen voor een verlengd verblijf. We promoveren als kampioen en waren veruit de beste ploeg in tweede provinciale C. Dat moet een boost geven. Bovendien zijn we beter gewapend dan vorig seizoen. De voorbije zomer kwamen er al jongens zoals Stanny De Beule, Akif Oz, Jens Bonne en Lander De Keersmaeker bij. Daarnaast hebben we al heel wat jonge gasten kunnen inpassen in de groep. Voor volgend jaar hebben we met Yenten De Rauw (HRS Haasdonk), Maxim Pynaert (Jong Lede) en Alexander Thyssen (Eendracht Zele) al enkele versterkingen binnengehaald. Bovendien geloof ik in onze huidige ploeg en ik denk dat iedereen bij ons vertrouwen heeft in de toekomst. Laten we eerst nog eens een feestje bouwen, want deze titel hadden we niet meteen vandaag verwacht.”

Aangeboden door onze partners