Voetbal 1ste nationale Club Luik - Jong AA Gent: 4-1

Cederick Van Daele gaat met uitgedund Jong AA Gent onderuit bij FC Luik: “Dit is heel zuur”

“De ref speelde ook zeker een negatieve hoofdrol”, sakkert Van Daele.© Nic Declercq

De vele interlandverplichtingen speelden de jonge Buffalo’s flink parten in aanloop naar het duel op bezoek bij FC Luik. Uiteindelijk kreeg coach Emilio Ferrera net genoeg spelers op het wedstrijdblad. “Uiteraard is het niet makkelijk om de afwezigheid van elf jongens te compenseren, maar dat hoort er helaas ook bij”, vertelt aanvoerder Cederick Van Daele na de 4-1-nederlaag.

Stefan Smet

Een bijzonder jeugdig, maar dus ook fel gehavend Jong AA Gent verscheen zondagmiddag evenwel vol goede moed aan de aftrap in de Vurige Stede. “Onze voorbereiding verliep eigenlijk al bij al normaal want we verschenen toch met een sterk team aan de aftrap”, aldus Cederick Van Daele. “Uiteraard is het niet makkelijk om de afwezigheid van elf jongens te compenseren, maar dat hoort er helaas ook bij.”

De partij begon allesbehalve ideaal, want na amper zeventien minuten klom de thuisploeg al op voorsprong via Mputu. “We kenden inderdaad een moeilijke start na een rode kaart voor Justin Munezero en dan besef je meteen dat het een moeilijke middag wordt. Vervolgens kom je op de koop toe ook nog eens op achterstand na een strafschop.” Op het halfuur lukte Van Hauter de Gentse gelijkmaker, maar even later scoorde Mputu ook zijn tweede treffer van de middag. “Onze gelijkmaker kwam er na een fraaie aanval en we geloofden toen echt nog in een zege. Helaas slikken we enkele minuten later de 2-1 na miscommunicatie in onze rangen. Brute pech, maar zulke individuele foutjes kwamen ons duur te staan.”

Hoofdrol voor de ref

Na rust liep Luik via Perbet en Mouchamps verder uit en lag de Luikse overwinning meteen ook vast. “Luik was extreem efficiënt en bij de 3-1 beseften we ook wel dat het echt heel moeilijk werd. We probeerden op de tegenaanval ons opnieuw in de match te knokken, maar terugslaan was niet meer mogelijk. Uiteindelijk is de eindstand 4-1, maar we blijven echt gefrustreerd achter. We waren de betere ploeg en als je dan met 4-1 verliest is dat heel zuur. Met elf tegen elf komen we normaal niet zo snel in de problemen. De ref speelde ook zeker een negatieve hoofdrol. Hij at echt uit de hand van de thuisspelers. Toen het 4-1 werd, ging ik met hem even in gesprek en toen antwoordde hij zelfs nogal provocerend. Zeer bizar. Hij deed geen moeite om te verbergen dat hij ons ook geen penalty durfde te geven. Toch mogen we niet enkel naar hem wijzen want we waren ook gewoon niet goed genoeg.”

Ondanks deze nieuwe opdoffer blijft Van Daele geloven in de Gentse kansen om een plaatsje te claimen in de top vier. “Mathematisch is er nog geen man overboord. Na die negen op negen hoopten we toch minstens op een puntje in Luik, maar dat is ons jammer genoeg niet gelukt. Volgend weekend treffen we met Patro Eisden opnieuw een topteam. Het wordt ook dan weer een pittig duel, maar we geven de strijd zeker nog niet op!”

Aangeboden door onze partners