Wielrennen Nieuwelingen

Jasper Verbrugge valt net naast podium in Gent-Wevelgem voor nieuwelingen: “Tevreden over mijn seizoensstart”

Jasper Verbrugge stapelt de mooie resultaten op.© Bart Vandenbroucke

Jasper Verbrugge eindigde als vierde in Gent-Wevelgem voor nieuwelingen in Boezinge. De tweedejaars mocht op elf tellen van Senne Brys spurten voor de dichtste ereplaats. “Ik ben tevreden over mijn prestaties in maart”, aldus de man in vorm van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

Michel Vanden Heede

Jasper Verbrugge stapelt de mooie resultaten op. In zijn derde wedstrijd in Ichtegem was het al raak. Na een aanvallende koers maakte de Lichterveldenaar het af in de sprint. Hij werd ook al afgescheiden tweede in Pommeroeul, achter Kyano Cottignies. Zijn vierde plaats in de openingsmanche van de Beker van België in Boezinge is dan ook allerminst een toevalstreffer.

“Ik heb een goed eindschot, maar ik ben zeker niet de snelste van het pak. Vandaar dat ik probeer koers te maken”, zegt de student Latijn. “Ik hoop op mijn elan door te gaan. Een vijftal zeges stel ik voorop. Het zou mooi zijn mocht ik een grote koers op mijn naam kunnen schrijven. Ik maak in elk geval werk van de Topcompetitie, die onder meer enkele klimkoersen telt.”

Een jaar geleden bewees Verbrugge met zijn elfde plaats in Herbeumont dat hij van alle markten thuis is. In het voorjaar was hij tweede op het provinciaal kampioenschap in Adinkerke, waar hij zijn kompaan Briek Plasman moest laten voorgaan.

Senne Brys (m) haalde het voor Thor Feyaerts (l) en Noah Coninckx (r)© Bart Vandenbroucke

Thor Feyaerts regelde achter Senne Brys de spurt voor de tweede prijs. Noah Coninckx veroverde de derde plaats. Mathis Bruynooghe, die aantrad met de West-Vlaamse selectie, werd zevende. Zeno Durie was dertiende, provinciaal kampioen Briek Plasman vijftiende, Raynaud Beke zestiende en Lukas Coryn achttiende.

Aangeboden door onze partners