Wielrennen Elite z/c Basso Team Flanders

Sander Rietjens bevestigt in Neerijse zijn hoogvorm en wil zo lang mogelijk werk combineren met koersen

Sander Rietjens© Marc Van Hecke

Leefdaal -

Sander Rietjens (24) heeft in Neerijse zijn voortreffelijke seizoenbegin nog eens in de verf gezet met een eerste zege. Zolang hij het fietsen kan combineren met zijn voltijdse job wil de renner uit Leefdaal graag doorgaan op de ingeslagen weg.

Ief Vertommen

“Nochtans begon ik eerder aarzelend aan de wedstrijd”, geeft Rietjens mee. “De uitgeregende wegen maakten het allemaal een beetje tricky en aangezien ik niet over schijfremmen beschikte, was het risico nog net iets groter. Na een uur kwam ik er echter helemaal door. Met een beperkt groepje kon ik naar de kop van de wedstrijd fietsen om uiteindelijk mijn Noorse metgezel, met wie ik naar het einde toe was ontsnapt, in de spurt te vloeren.”

“Dat dit geen toevalstreffer was, bewijzen mijn tot hiertoe behaalde resultaten met een vijfde, een tweede en een zevende stek. Alleen in Aywaille blies ik een valse noot. Dat gaf mij ook in Neerijse het nodige vertrouwen en bovendien weet ik dat ik in een spurt met een beperkt groepje maar moeilijk te kloppen ben. Dat is overigens ook iets waar ik op reken ter gelegenheid van het provinciale kampioenschap dat op 27 april in Sint-Martens-Bodegem wordt gereden. In het Pajottenland wacht een geaccidenteerd parcours. Dat is spek voor mijn bek. Maar eerst volgt er komend weekend nog een tweedaagse in Frankrijk”, vervolgt Rietjens.

Zomeruur

“Zo lang dat mogelijk is, combineer ik mijn werk in de computerbranche met koersen. Ik fiets nog steeds doodgraag, al koester ik niet direct ambities om nog hogerop te geraken. Het trainen vergt soms veel opofferingen. Zo heb ik tot nog toe ’s avonds na mijn werk binnen op de rollen moeten rijden en dan vloek ik al wel eens.”

“Omdat het op training van geen meter liep, heb ik het de voorbije weken overigens wat kalmer aan gedaan, maar een negatief effect heeft dat blijkbaar niet gehad op mijn conditie. Nu het zomeruur weer van kracht is, opent dat bovendien perspectieven om de baan op te gaan. Hetgeen toch altijd een stuk aangenamer is”, besluit Sander Rietjens.

Seppe Geerinck bij de junioren

In Neerijse waren ook de junioren aan de slag. Seppe Geerinck toonde zich de snelste van een groepje van zeven vluchters voor Sacha Modafferi, zijn ploegmaat van bij Dakwerken Crabbé, en Sylvain Vleugels. Tussen de 93 vertrekkers vielen er 45 opgevers te noteren.

Aangeboden door onze partners