Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Elene-Grotenberge - HO Kalken: 2-2

HO Kalken laat vijf op een rij liggen, Eendracht Elene-Grotenberge dicht bij het behoud na onderling duel

Jarich Hellinckx zit Kalken-speler Enzo Neve op de hielen.© Gregory Van Gansen

HO Kalken liet op het veld van zwart beest Eendracht Elene-Grotenberge de kans liggen om met een vijfde zege op rij de opmars in het klassement verder te zetten. De late gelijkmaker van Vermeer bezorgde de thuisploeg alsnog een punt.

Bij de bezoekers bleef doelman Baele, die vorige week tegen FC Voorde-Appelterre uitviel, aan de kant zodat Yente De Jonge tussen de palen stond. Neve en De Corte waren er na schorsing wel bij en ook man in vorm Brecht Cnockaert stond tegen zijn ex-ploeg op het veld, hoewel hij de voorbije week nog last had van een blessure.

Nadat Buyl voor het eerste bezoekende gevaar zorgde, was het de thuisploeg die na een hoekschop op voorsprong kwam via Van der Sypt. “Maar we waren niet onder de indruk en stelden snel gelijk”, vertelt Kalken-coach David Verhelst na afloop. Eerst trapte Bonny nog over, maar nog voor het eerste kwartier rond was zette Cnockaert na een mooie solo de bordjes weer in evenwicht. Meteen zijn veertiende treffer dit seizoen. Kalken bleef de rest van de eerste helft voor zijn rekening nemen en vooral Bonny was ongrijpbaar. Toen de doorgebroken Cnockaert door Merckaert werd gehaakt zette Bonny de strafschop om en gingen de bezoekers met 1-2 rusten.

Thuiscoach Steven Huysveld greep tijdens de rust in en wisselde Mertens en Merckaert voor Güngör en Groenez. Die ingreep leverde meteen resultaat op. Kalken kwam er voetballend veel minder uit. “Pas in het slotkwartier kregen we opnieuw meer ruimte toen de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker”, geeft Verhelst toe. “Buyl besloot nog op de keeper en hij scoorde ook, maar de treffer werd afgekeurd omwille van buitenspel terwijl Lukas Poppe eigenlijk zelf had kunnen afwerken. Neem er dan ook nog een bal op de lat van Poppe bij en je weet dat we voldoende kansen kregen om de match dood te maken en de drie punten mee te nemen.”

Schuiver in de hoek

In de plaats van 1-3 werd het dus nog 2-2 toen Vermeer met een schuiver in de hoek doelman De Jonge kansloos liet. Zowel Güngör (Elene-Grotenberge) als De Brabander (Kalken) trapten in de laatste minuten nog een mooie kans voor hun team naast. Kalken profiteert daardoor niet van het puntenverlies van FC Voorde-Appelterre om nog wat dichterbij te sluipen, terwijl men bij de thuisploeg wel vrede kon nemen met het gelijkspel, waardoor het volgende zaterdag tegen KVE Drongen ook mathematisch het behoud kan verzekeren.

Aangeboden door onze partners