Verloren voorwerpen, traag rijden en een aardappelkanon: dit was de tweede aflevering van ‘De mol’

Deze week moesten de negen overgebleven kandidaten van ‘De mol’ enkele gestolen voorwerpen terugbrengen, niet om ter snelst rijden én de toelatingsproef van de Navy SEALs doorstaan. En ook deze week moeten we afscheid nemen van een kandidaat.

Sophie Van Grunderbeeck

LEES OOK. Nieuwe afvaller in ‘De mol’: “Ik had een voorgevoel dat ik eruit zou liggen” (+)

Na een trage start hadden de kandidaten maar één doel voor ogen: geld verdienen. Voor de eerste proef moesten de kandidaten enkele gestolen voorwerpen terugbrengen. De groep splitst zich op in twee: Comfort, Leïla, Samya, Lieselot en Lancelot trekken naar een trein op de Verde Canyon Railroad om de voorwerpen te identificeren. Toos, Conny, Thomas en Ruben bouwen naast de treinsporen met behulp van een klusjesman enkele vangnetten om de voorwerpen op te vangen.

Op de trein worden drie van de vier voorwerpen juist geïdentificeerd, maar bij het gooien loopt het mis. Geen enkel voorwerp belandt in de netten. Resultaat? Nul euro in de groepspot.

Die teleurstelling blijft niet lang duren, want de kandidaten krijgen de kans om enkele beelden uit de selectiegesprekken te bekijken, waarin de mol acteert. Na een nek-aan-nek race ‘om ter traagst rijden’, kiest winnares Leïla ervoor om de beelden van Conny, Samya, Ruben en Comfort te tonen aan de andere kandidaten. Leïla zelf krijgt als enige de beelden van alle kandidaten te zien. Iets wat ze achteraf omschrijft als een vergiftigd geschenk.

Bij de tweede proef moeten zeven kandidaten in drie groepen de toelatingsproef van de Navy SEALs, een Amerikaanse speciale eenheid, doorstaan , terwijl Samya en Lieselot de inzet van het spel bepalen door aardappelen te schillen. Met 14 kg gesneden aardappelen en 7 geslaagde onderdelen, verdient de groep 4.900 euro.

Helaas moesten we ook deze week afscheid nemen van een kandidaat. Samya (26) gokte en verloor het spel. Zij verliet ‘De mol’ teleurgesteld, maar met een lach op het gezicht. De groepspot is gelukkig wel gestegen, van 1.430 euro naar 6.330 euro. Een magere troost, als je weet dat er al 27.600 euro te verdienen viel.

Aangeboden door onze partners