Wielrennen  Beloften EFC-L&R-Van Mossel

Brem Deman hoopt via Gent-Wevelgem pad te effenen naar Milton: “Ik bouwde een stevige basisconditie op”

Brem Deman: “In de Moeren zat ik iets te ver. Ik verwachtte niet dat het peloton in brokken zou breken.”© Marc Van Hecke

Opwijk -

Brem Deman (20) werd in de Kattekoers, op de UCI-koers ingeschreven als Gent-Wevelgem voor beloften, als 27ste afgevlagd. De Opwijkse belofte diende te passen toen de betere renners weg knalden in de finale, maar putte moed met het oog op de komende weken en de Nations Cup in het Canadese Milton.

Wim Redant

Brem Deman blikte terug op een door de regen geteisterde Kattekoers.

“Het werd een loodzware editie die extreem lastig werd door de vele regenbuien. In de eerste koershelft hield ik me op in de voorste gelederen. In de Moeren zat ik iets te ver. Ik verwachtte niet dat het peloton in brokken zou breken en misrekende me dus wel wat. Gelukkig smolt het opnieuw samen. Op de hellingen zat ik helaas wel tegen mijn limiet aan. In schuifjes reden verschillende groepjes weg, maar ik diende te passen. Met de ploeg deden we het al behoorlijk. Met Kenneth Verstegen telden we iemand in de vroege vlucht. Nadien tekenden Michiel Nuyten en Floris Van Tricht aanwezig in de kopgroep. Na de eerste klim van de Kemmelberg vond ik wel mijn tweede adem terug. Ik sprintte in mijn groepje naar de tweede plaats. Eigenlijk maakte ik deel uit van het peloton, maar dat was nog hooguit twintig renners groot. Misschien zat er wel iets meer in dan de 27ste plaats, maar ik voelde me wat bevangen door de koude.”

Individuele achtervolging

Deman was pas aan zijn vierde koers toe, maar toont zich tevreden over de vorm.

“Je kan de piste uiteraard niet vergelijken met de weg, maar ik bouwde toch een stevige basisconditie op. In Brussel-Opwijk zat een ploegmaat mee voorin en diende ik dus enkel wat af te stoppen. In de GP Lillers werd ik verplicht tot een fietswissel. In de Young Coast Challenge in Bredene eindigde ik in het peloton. Volgend weekend trek ik naar de Boucles des Artois, een Franse tweedaagse waar ik me graag wel eens wil tonen.”

Na het EK in het Zwitserse Grenchen heeft Deman de smaak van de piste goed te pakken.

“Ik hoop op een stek in de nationale ploeg voor de ploegenachtervolging voor de laatste manche van de Nations Cup in het Canadese Milton. Slechts vier renners worden afgevaardigd zodat de plaatsen duur zijn. Op 14 april staat een internationale pistemeeting gepland waar ik de individuele achtervolging rijd. Het is een nummer dat ik graag rijd, maar er dienen zich slechts weinig kansen aan.“

Aangeboden door onze partners