Voetbal  

Yan Vorogovskiy (RWDM) helpt Kazachstan met assist aan stuntzege tegen Denemarken

Yan Vorogovskiy© REUTERS

Yan Vorogovskiy heeft ook in zijn tweede interland van deze interlandbreak een assist afgeleverd bij Kazachstan. Ditmaal leverde de assist van de 26-jarige RWDM-verdediger puntengewin op: Kazachstan won met 3-2 van Denemarken.

Donderdag ging Kazachstan in zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 1-2 onderuit tegen Slovenië. Maksim Samorodov opende de score in de eerste helft op aangeven van Vorogovskiy, maar Slovenië scoorde in de tweede helft nog tweemaal. Ook in de verrassende 3-2-zege van Kazachstan tegen Denemarken op zondag leverde Vorogovskiy een assist af, ditmaal voor het winnende doelpunt van Abat Aymbetov.

Vorogovskiy, dit seizoen al goed voor twee goals en twee assists bij RWDM, keert dus met twee assists terug naar België. Ook Mickaël Biron staat straks niet met lege handen terug in het Edmond Machtensstadion: de international van Martinique opende zaterdag de score in de 1-2-nederlaag van zijn nationale ploeg tegen Costa Rica. Zakaria El Ouahdi, die met de Marokkaanse beloften actief is op een vriendschappelijk toernooi in Marokko en tegen Ivoorkust al goed was voor een goal en een assist, speelt maandag nog tegen de beloften van Oezbekistan. (mdv)

Aangeboden door onze partners