Twitter is volgens Musk nog maar 20 miljard dollar waard

© REUTERS

Elon Musk schat de waarde van Twitter momenteel op 20 miljard dollar (18,55 miljard euro), tegen 44 miljard dollar vijf maanden geleden toen de ondernemer het bedrijf overnam. Dat blijkt uit een intern document dat Amerikaanse media konden inkijken. Ook blijkt dat een deel van de broncode van de microblogsite gelekt is.

Bron: BELGA

Musk stuurde de e-mail om werknemers te informeren over een nieuw aandelencompensatieprogramma. Hij waarschuwde erin dat Twitter in een precaire financiële positie verkeert en dat het op een gegeven moment slechts vier maanden zou duren voordat het geld op zou raken. De “radicale veranderingen” die hij vlak na zijn overname doorvoerde - waaronder massaontslagen en kostenbesparingen - waren dan ook nodig geweest om faillissement te voorkomen en de operaties te stroomlijnen.

Krachtens het nieuwe aandelencompensatieprogramma ontvangen Twitter-medewerkers voortaan aandelen in X Corporation, de holdingmaatschappij die Musk gebruikte om het bedrijf te kopen. De aandelen zullen worden toegekend op basis van de waardering van 20 miljard dollar. Ook schreef Musk in zijn e-mail dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard zal zijn.

Broncode gelekt

Volgens The New York Times stapte Twitter vrijdag ook naar de rechtbank. Uit de juridische documenten bleek dat een van de broncode, waar het platform op werkt, gepubliceerd werd op GitHub, een samenwerkingsplatform voor softwareontwikkelaars. Via de rechtbank kon Twitter ervoor zorgen dat GitHub vrijdag de code offline moest halen, maar het is onduidelijk hoe lang de belangrijke informatie publiek beschikbaar was. Volgens The New York Times zou dat wel eens maanden kunnen geweest zijn.

Twitter vroeg de rechtbank ook om bekend te maken wie de code had gedeeld en wie de code ondertussen al had gedownload. Volgens een intern onderzoek zou het mogelijk gaan om een ex-werknemer.

Aangeboden door onze partners