Moeizame ochtendspits op Grote Baan in Houthalen na ongeval: twee gewonden

© Chris Nelis / Tom Palmaers

Houthalen-Helchteren -

Een 61-jarige Oekraïner is maandagochtend zwaargewond geraakt op de Grote Baan in Houthalen. De ochtendspits verliep door het ongeval urenlang heel moeizaam.

Olivier Simons en Chris Nelis

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de verkeerslichten aan afrit 29 van de E314 in de richting van Helchteren. Om een nog onbekende reden raakten rond 5.45 uur twee vrachtwagens en een bestelwagen betrokken bij een ongeval. De brandweer Oost-Limburg werd opgeroepen om inzittenden te bevrijden.

Een van de vrachtwagenbestuurders – een 61-jarige man uit Oekraïne – raakte zwaargewond. Hij verkeert niet in levensgevaar. Een 30-jarige man uit Hamont-Achel raakte gewond. Het ongeval zorgde voor een ware ravage op de Grote Baan.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Daarna werden de voertuigen getakeld en kwam de brandweer de rijbaan schoonmaken. De Grote Baan richting Helchteren werd urenlang volledig afgesloten. In de richting van Zonhoven raakte de weg ook deels versperd, maar was er wel nog één rijstrook vrij. Dat zorgde voor een moeizame ochtendspits in beide richtingen.

Rond 9.30 uur werd de rijbaan richting Helchteren weer vrijgegeven. Het verkeer richting Zonhoven moest wel nog altijd over één rijstrook. De voertuigen werden getakeld en de brandweer kwam het wegdek reinigen. Rond 11 uur was ook de weg richting Zonhoven weer volledig open en loste de verkeershinder op.(siol, cn)

Rond 10.30 uur waren de voertuigen getakeld en moest de brandweer enkel nog de weg reinigen.© Chris Nelis

© Chris Nelis

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners