Mondmaskerplicht voorlopig nog niet versoepeld in ziekenhuis

© BART DEWAELE

Asse
Matthias Vanhamme

Het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis beslist pas op woensdag 29 maart of er een versoepeling komt op de mondmaskerplicht in hun campussen in Asse, Aalst en Ninove. Die mededeling doet het ziekenhuis nadat woensdag bekend is geraakt dat de overheid de mogelijkheid biedt aan ziekenhuizen om de huidige mondmaskerplicht af te schaffen of volgens eigen regels te handhaven.

“De beslissing kwam onverwacht, want donderdag zijn er in ons ziekenhuis nog 43 patiënten met Covid-19 opgenomen, van wie er vijf worden verzorgd op de dienst intensieve zorg”, deelt de ziekenhuisdirectie mee. Daarnaast zijn er ook heel wat patiënten met andere luchtweginfecties.

“Ook wij ervaren het mondmasker vaak als een last, maar wij willen de regels enkel aanpassen op een manier die veilig is voor onze meest kwetsbare patiënten. Daarom gaan we deze mogelijke aanpassing met ons team van experten bespreken en nemen we hierover weldra een beslissing.”

In afwachting blijven de huidige Covid-maatregelen inclusief de mondmaskerplicht van kracht in het OLV Ziekenhuis, zowel voor patiënten, bezoekers als medewerkers en artsen.

Aangeboden door onze partners