Stoerdoenerij met ‘kalasjnikov’ komt jongeren uit Rabot duur te staan: “Maken deel uit van milieu met veel criminaliteit”

Themabeeld.© Shutterstock

GENT -

Twee jongeren die vorige zomer een wijk in het Rabot in rep en roer hadden gezet met een namaak-kalasjnikov zijn maandag veroordeeld. De eerste kreeg één jaar cel met uitstel, de tweede een werkstraf van 120 uur.

Laura Moens

LEES OOK. Jongeren zetten wijk in rep en roer met ‘kalasjnikov’: “Echt of niet, dit kan gewoon niet”

Een ongeruste bewoner verwittigde in augustus vorig jaar de politie. In een parkje in de Wondelgemstraat had die een groepje jongeren met een kalasjnikov gezien, een zwaar automatisch geweer. Ter plaatste stelde de politie vast, dat het wapen nep was.

De jongeren hadden dat wapen via via besteld en wouden het vooral gebruiken “om stoer te doen”. Telefonieonderzoek toonde aan dat ze verschillende foto’s en video’s maakten met het namaakwapen. “Maar we vonden ook foto’s met boksbeugels, grote sommen cash geld en drugs”, zei de procureur.

“Die handelingen getuigen van weinig normbesef”, zei de rechter. “De jongeren hebben begeleiding nodig, want ze maken deel uit van een problematisch milieu met veel criminaliteit.”

Aangeboden door onze partners