Voetbal 2DE AFDELING VV B Bocholt VV - SK PEPINGEN-HALLE 2-1

Martin Vandervorst met Pepingen-Halle voor de wedstrijden van de waarheid: “Op karakter en met de juiste vechtersmentaliteit alsnog proberen ons vel te redden”

Martin Vandervorst: “We doen elke wedstrijd niet onaardig mee, maar telkens is het net niet.”© GEERT TRESIGNIE

Halle -

Na de 2-1 nederlaag op Bocholt VV staat het water bij Pepingen-Halle echt aan de lippen. De fusieclub heeft barragist Turnhout nog in het vizier, maar degradatieconcurrenten Lebbeke en City Pirates tellen al vijf punten boni. Doelman Martin Vandervorst, die alweer sterk keepte op Bocholt, geeft de moed nog niet op.

Luc Brys

De klok tikt ongenadig in het nadeel van SKPH, want er resten nog maar zes wedstrijden om het tij te keren. Op Bocholt werd het net als de week voordien op Lyra-Lierse een nipte 2-1 nederlaag.

“We begonnen de wedstrijd alweer met een achterstand, want na 2 minuten maakten de Limburgers het openingsdoelpunt”, vertelt Martin Vandervorst. “Noem het een gebrek aan scherpte bij ons. Toch toonden we ons weerbaar. Snel na die vroege opdoffer verlengde Arne Emmaneel een voorzet van Yanice Abbou in doel. De gelijkmaker gaf een boost en tot de rust waren we minstens de evenknie van Bocholt.”

“In de tweede helft stak Bocholt echter een tandje bij. De thuisploeg zette ons onder druk en kwam een tweede keer op voorsprong. Aanvoerder Julien Pé kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar een vijfde nederlaag op rij kwam eraan.’

Laatste overwinning dateert al van 11 januari

Degradatiekandidaat Pepingen-Halle staat nu voor de wedstrijden van de waarheid. Zondag komt traditieclub Berchem Sport op bezoek.

“Het is van moeten”, beseft de 29-jarige Etterbekenaar Martin Vandervorst. “Eigenlijk zeggen we al weken dat het van moeten is. Onze laatste overwinning dateert al van 11 januari. Toen leken we nog op een rustig seizoenseinde af te stevenen. Sindsdien zakten we weg in het degradatiemoeras. We doen elke wedstrijd nochtans niet onaardig mee, maar telkens is het net niet. Op karakter en met de juiste vechtersmentaliteit moeten we alsnog proberen ons vel te redden. Zondag moeten we dus onze slag slaan tegen Berchem. Aan de heenwedstrijd hielden we echter geen goede herinnering over, want we kregen 7-1 om de oren. Een sportieve revanche is dus meer dan op zijn plaats. Een misstap kunnen we ons overigens niet meer veroorloven. Het wordt knokken tot de laatste snik.”

Aangeboden door onze partners