Seniorenraad viert vijftigste verjaardag (met piepjonge schepen)

Seniorenraad vierde haar 50ste verjaardag, met van links naar rechts Moniek Vandezande, Lucrèce Vandoorne, Jeannette Rapoye, Dany Vandenbulcke en schepen van Senioren Louis Vanderbeken (CD&V).© Bas De Wilde

Deerlijk -

In buurthuis De Wieke was het feest voor de Deerlijkse seniorenraad. Die adviesraad werd vijftig jaar geleden opgericht. Lucrèce Vandoorne (76) is de achtste voorzitter én de eerste vrouw die aan het roer staat van de raad. “We vertegenwoordigen alle zestigplussers in onze gemeente en een tiental verenigingen.”

Bas De Wilde

Louis Vanderbeken (CD&V) is met zijn 26 jaar een piepjonge schepen van Senioren. “Ik heb bewust voor die bevoegdheid gekozen want ik hou van een goed feest en geniet ook van een kaartje leggen”, zegt hij met een knipoog.

Samen met penningmeester Dany Vandenbulcke (67) en secretaris Moniek Vandezande (72) zit Vanderbeken in het bestuur van de raad. “We geven binnenkort de tweede editie uit van de seniorengids, boordevol informatie over de dienstverlening en de premies waar ouderen recht op hebben”, zegt Vanderbeken. “De installatie van industriële vaatwasmachines in de buurthuizen is ook al een belangrijke verwezenlijking”, zegt voorzitter Lucrèce Vandoorne.

Het jubileum werd gevierd met een receptie en een driegangenmenu. Tussendoor was er animatie met goochelaar Magic Yvo. De viering werd opgeluisterd door accordeonmuziek van Jeannette Rapoye (80) uit Deerlijk.

Aangeboden door onze partners