Stad getroffen door reeks inbraken uit voertuigen

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Scherpenheuvel-Zichem -

In de politiezone Demerdal-Diest deden er zich de voorbije dagen heel wat diefstallen uit voertuigen voor in Scherpenheuvel-Zichem.

Vanessa Dekeyzer

Afgelopen vrijdag vond het eerste feit plaats in de Lange Eiken. Een onbekende ging aan de haal met werkmateriaal uit een lichte vrachtwagen, die op de oprit van een woning stond geparkeerd. Diezelfde dag maakten twee bewoners van de Nieuwstraat melding van een diefstal van hun fietsen, die tijdens de voorbije nacht uit hun tuinhuis werden gestolen. En ook een bewoner van de Pelgrimstraat werd het slachtoffer van een diefstal met braak uit zijn personenwagen, die op de oprit van zijn woning stond geparkeerd. De dieven gingen aan de haal met de GPS-console van zijn voertuig.

Zaterdag meldde een bewoner van Mosvenne een poging diefstal in zijn bestelwagen. Vermoedelijk dateerden de feiten ook van de nacht van 23 op 24 maart. Er werd een gaatje geboord ter hoogte van het slot. De daders slaagden er echter niet in om het voertuig geopend te krijgen. En zondag alarmeerde een bewoner van de Elzenstraat de politie voor een poging diefstal. Onbekenden hadden geprobeerd in te breken in zijn vrachtwagen. Ook hier werd een gaatje geboord ter hoogte van het slot. De daders slaagden er echter niet in om het voertuig geopend te krijgen.

De politie zet het onderzoek naar deze feit verder.

Aangeboden door onze partners