Carl Hoefkens praat voor het eerst sinds zijn ontslag bij Club Brugge: “Verbaasd dat het zo snel ging”

Hoefkens is zeker van zijn stuk: “Mijn trainerscarrière is niet voorbij.”© BELGA

Carl Hoefkens (44) was naast Wouter Vrancken en Karel Geraerts één van de drie genomineerden bij de uitreiking van de trofee Raymond Goethals. De ex-trainer van Club Brugge sprak er ook voor het eerst over zijn ontslag bij de landskampioen eind december.

Ludo Vandewalle

“Ik vind het nog altijd een snelle beslissing van het bestuur”, aldus Hoefkens. “Op dat moment stonden we vierde in de stand met twee punten minder dan Antwerp en vijf punten minder dan Union. Van Genk (op dat moment twaalf punten meer, red.) wist ik dat ze nog een terugval zouden kennen. We zaten in de tweede ronde van de Champions League. Zo slecht was dat niet en ik heb er nog altijd een goed gevoel aan overgehouden. Het waren alleen de twee, drie laatste wedstrijden dat het wat minder was en daarom verbaasde het me ook dat er zo snel tot mijn ontslag werd overgegaan. Nog eens: het heeft me niet gekraakt want ik voel me goed.”

“Het ontslag heeft me niet gekraakt, ik voel me goed”

Carl Hoefkens

Op het hoe en waarom van die snelle beslissing wil Hoefkens nog niet ingaan. Hij heeft er zijn idee over, maar houdt dat voorlopig voor zichzelf. “Alleen die eerste dagen na het ontslag waren zwaar. Plotseling was er die leegte nadat ik de maanden voordien twaalf tot veertien uur per dag had gewerkt. Maar intussen is er tijd voor de familie en tijd voor dingen waarvoor je voordien geen tijd had. Ik heb niet de indruk dat het mijn toekomst als trainer heeft geschaad. Ik kreeg immers al enkele aanbiedingen.”

Zo was er een aanbieding uit de Championship, de Engelse tweede klasse, van West Bromwich. Omdat de trainer daar uiteindelijk toch aan boord bleef, kwam die post niet vrij. Er waren nog aanbiedingen, maar daar wil Hoefkens niet op ingaan. “Maar mijn trainerscarrière is niet voorbij”, aldus nog Hoefkens.

Carl Hoefkens kreeg na zijn ontslag bij Club al verschillende aanbiedingen, maar ging daar voorlopig niet op in.© Marius Becker/dpa

Aangeboden door onze partners