Tiener zonder rijbewijs crasht met wagen van ouders tegen boom en laat briefje achter: “We lossen dit morgen op”

De minderjarige jongen had geen rijbewijs toen hij met de wagen van zijn ouders een ritje deed.© blg

Beernem -

Een bijzonder tafereel in de Brugse politierechtbank op maandagochtend. Een minderjarige jongen moest zich samen met zijn papa komen verantwoorden nadat hij vorig jaar, terwijl zijn ouders op reis waren, een ritje met hun wagen gemaakt had. De jongen had geen rijbewijs en ook geen ervaring. Uiteindelijk botste de jongen, na een kort ritje, tegen een boom waarna hij de wagen achterliet.

Celina Cazzetta

Een minderjarige jongen uit Beernem had op 13 april vorig jaar zin in een avontuurtje en besloot de wagen van zijn ouders te testen. Zijn ouders waren op dat moment op reis en niet op de hoogte van de avonturen van hun zoon. De jongen had geen rijbewijs en absoluut geen toestemming om met de wagen te rijden, maar besloot het toch te doen. Niet veel later verloor de tiener de controle over het stuur, waarna hij langs de weg tegen een boom knalde.

Huisarrest en skireis zelf betalen

De tiener raakte onmiddellijk in paniek en besloot een briefje achter te laten bij de wagen met zijn gsm-nummer en de boodschap ‘we lossen dit morgen op’. Hij ging te voet naar huis, maar niet veel later kreeg de politie hoogte van de zaak. De ouders kwamen er al snel achter en waren bij terugkeer niet mals voor hun zoon. Twee maanden huisarrest en beperkt gsm gebruik waren het verdict.

De advocate van de jongen benadrukt dat beide ouders nadien zo goed mogelijk hebben proberen ingrijpen. “Naast twee maanden huisarrest en beperkt gsm gebruik moest de jongen ook zijn jaarlijkse skireis zelf betalen dat jaar”, klinkt het.

Werkstraf

De Brugse politierechter sprak de jongeman kordaat toe. “Je mag van geluk spreken dat er geen gekwetsten zijn”, begint de politierechter. “Wat bezielde jou in godsnaam?”. De jongen, duidelijk overweldigd door het hele tafereel, was niet echt spraakzaam.

De tiener kreeg van de Brugse politierechter een werkstraf van 80 uur en een rijverbod van zes maanden.

Aangeboden door onze partners