Wielrennen Elite Olympia’s Tour

Eindzege in Olympia’s Tour glipt Liam Slock door de vingers: “Op mijn waarde geklopt door Mathias Bregnhoj”

Liam Slock heeft leuke vooruitzichten: “Volgende week mag ik naar Parijs-Roubaix, mijn droomkoers.”© Marc Van Hecke

Net als in Vlaanderen gingen de hemelsluizen ook in Nederland open. Liam Slock (Lotto Dstny) weerde zich als duivel in een wijwatervat, maar moest in het slot passen voor de Deen Mathias Bregnhoj (27). Na de ereplaats in de Dorpenomloop Rucphen en de knappe prestatie in de GP Denain mag Liam Slock zich opmaken voor de Scheldeprijs en... Parijs-Roubaix. Dromen zijn geen bedrog voor de 22-jarige jongeman uit Zeveneken.

Freddy De Geest

Liam Slock opende op het TT Circuit in Assen met een twaalfde plaats in de individuele tijdrit. In de door regen en wind geteisterde ronde speelde Slock dag na dag een hoofdrol. “Bij het aansnijden van de slotrit om en rond Beek stond ik vijfde, alles kon dus nog”, zegt Slock. “De Deen Emil Mielke Vingebo (29) voerde het klassement aan. Het was de bedoeling om hem te isoleren, maar dat lukte niet. We geraakten weg met een groep zonder de leider, maar Bregnhoj was mee. Op het plaatselijke circuit in Beek serveerde men nog twee stekelige beklimmingen. Daar moest ik er af. Ik was net niet goed genoeg om deze ronde te winnen. Meer dan de tweede plaats zat er niet in. Dit is een hoopgevend resultaat waarop ik kan verder bouwen”, vertelt Liam Slock een etmaal nadat hij in Nederland dertig UCI-punten verzamelde.

Debuut in Parijs-Roubaix

De zon komt heel even piepen, maar het kan Liam Slock niet inspireren tot hard trainingslabeur. “Nu eerst recupereren en dan toewerken naar de volgende doelen. Deze week las ik enkele duurtrainingen in. In het weekend staat er alvast geen wedstrijd op het programma. Dat komt goed uit aangezien ik al redelijk wat wedstrijden heb afgewerkt”, refereert Liam Slock naar La Marseillaise, Ster van Besssèges, Murcia, Almeria en de Ruta del Sol als aanloop naar de Belgische voorjaarswedstrijden. “Volgende week woensdag sta ik in Terneuzen aan de start van de Scheldeprijs. Daarna mag ik naar Parijs-Roubaix, mijn droomkoers. Bij de beloften kon ik deze koers niet rijden wegens corona en ook bij de junioren passeerde ik nog niet in de Hel van het Noorden. In de GP Denain, de kleine Parijs-Roubaix, eindigde ik achtentwintigste, maar er zat meer in.”

In Olympia’s Tour lieten ook Lorenz Van De Wynkele en Gianluca Pollefliet zich in aanvallend opzicht opmerken. “We stonden maar met vijf renners aan de start. De Brit Joshua Giddings eindigde derde in de individuele tijdrit. Als ploeg kunnen we tevreden terugblikken. We moesten opboksen tegen sterke blokken en dat hebben we goed gedaan”, complimenteert Slock zijn ploegmaats.

Aangeboden door onze partners