Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Arvid Lenihan en SV Oostkamp balen na hold-up van Jong Essevee en 0 op 6: “Drie nederlagen op een rij kunnen we ons niet permitteren”

Arvid Lenihan (rechts) beseft dat er zaterdag op het veld van hekkensluiter Erpe-Mere absoluut gewonnen moet worden.© Bart Vandenbroucke

Na de heenmatch verloor SV Oostkamp zaterdag ook de terugwedstrijd tegen een uitgekookt Jong Essevee. Ondanks de 0-2-nederlaag en de 0 op 6 staat de ploeg van trainer Kurt Delaere nog altijd in de top vijf. Zaterdag wacht een verplaatsing naar rode lantaarn Erpe-Mere.

Philippe Decruynaere

Er is stilaan geen plaatsje meer vrij in de ziekenboeg van SV Oostkamp. Naast de langdurig geblesseerden Benoot, Suffys en Dildick kon Kurt Delaere ook niet rekenen op middenvelder Maus. Tot overmaat van ramp viel linksachter Cottignie na amper een kwartier uit met een enkelblessure. Ook sterkhouder Vanhaeren, die als video-analist van de Rode Duivels in het buitenland verbleef, en de geschorste Decloedt stonden niet op het wedstrijdblad.

“Ik wil me niet verstoppen achter de afwezigheid van enkele belangrijke spelers, want de jongens die in hun plaats op het veld stonden, hebben het best goed gedaan”, zei een duidelijk ontgoochelde Oostkamp-coach onmiddellijk na de wedstrijd. “We waren negentig minuten de beter voetballende ploeg, maar het zat de hele wedstrijd niet echt mee. Ook de scheidsrechterlijke beslissingen waren niet altijd in ons voordeel en bepaalden regelmatig de wedstrijdomstandigheden.”

Jong Essevee wist uit een minimum aan kansen een maximaal rendement te halen. In de eerste helft creëerden de bezoekers geen enkele kans, maar toch stonden ze aan de rust door een mistasten in de rood-witte defensie op voorsprong. In de tweede helft, waarin de bezoekers zelden tot een vlotte combinatie kwamen, slaagden ze er toch in om de voorsprong te verdubbelen. Tien minuten voor tijd scoorde de bezoekende kapitein Wulleman met een scherp aangesneden vrije trap die rechtstreeks in doel verdween, een wereldgoal die hij niet snel zal vergeten.

Focus op Erpe-Mere

“Ik ben serieus ontgoocheld, want ik had echt het gevoel dat we de match in handen hadden”, aldus Arvid Lenihan. “We geven zo goed als niets weg maar slikten toch twee doelpunten. We waren de hele wedstrijd de betere ploeg en speelden ondanks het ontbreken van verschillende basisspelers zeker niet slecht. Jammer dat we voor doel wat meeval en scherpte misten. We moeten nu snel deze wedstrijd achter ons laten en focussen op de partij van zaterdag in Erpe-Mere. We onderschatten de hekkensluiter zeker niet, maar we zullen er alles aan doen om hen te verslaan. Drie nederlagen op een rij kunnen we ons niet permitteren.”

Coach Kurt Delaere beaamde volmondig de woorden van zijn kapitein. “Dit is een heel zure nederlaag, maar we moeten vooruit kijken. Zaterdag recupereer ik enkele belangrijke jongens, maar van enige onderschatting van de tegenstrever is geen sprake. Erpe-Mere staat misschien wel laatste, maar vaak verliezen ze met het kleinste verschil en dat wil iets zeggen.”

Aangeboden door onze partners