Voetbal 2de afdeling VV A RFC Wetteren

Sterke defensie is motor achter ongeslagen reeks van RFC Wetteren: “Doelpunten in cadeauverpakking zijn verleden tijd”

RFC Wetteren is ondertussen al vijf speeldagen ongeslagen. Te danken aan de sterke defensieve prestaties: “De voorbije weken kregen we nooit meer dan één doelpunt tegen.”© Geert De Rycke

Wetteren -

RFC Wetteren maakte een goede beurt op het kunstgrasveld aan de Parkweg in Brakel. Olsa Brakel verdiende beter, maar Wetteren had deze keer het geluk dat al zo vaak ontbrak. Zo springt het van een degradatieplaats opnieuw over KVK Westhoek naar de barrageplaats.

Freddy De Geest

“Wij winnen wel, maar ook Racing Harelbeke en FC Gullegem trokken aan het langste eind”, zucht sportief manager Andy Bontinck. “Dat KM Torhout en Westhoek verloren, betekent dat we over Westhoek wippen en naderen op Torhout. Het worden nog zes slopende wedstrijden. Op Olsa kregen we meer dan we verdienden. Olsa was de eerste helft beter, maar we gaven weinig weg. Dat is een constante sinds enkele weken. We zijn nu al vijf weken ongeslagen. Na vier gelijke spelen doet deze driepunter ongelooflijk veel deugd. Dat een gelijkspel deze wedstrijd beter had weergegeven, spreek ik niet tegen. Een cliché zegt dat de balans op het einde van de rit in evenwicht is. We hebben wat dat betreft nog wat in te halen.”

“Op de openingsspeeldag kregen we in Oostakker een stevig pak voor de broek van de Gentse Ratjes (5-1). Na een goede voorbereiding gingen we van eigen sterkte uit en dat was naïef. We werden overrompeld door de snelle Gentse spitsen. Inmiddels loopt onze verdediging op sterke benen. De voorbije weken kregen we nooit meer dan één doelpunt tegen. De doelpunten in cadeauverpakking zijn verleden tijd.”

Eindsprint

“We hebben vertrouwen getankt, maar iedereen beseft dat de strijd om het behoud nog tot de laatste speeldag zal duren. Na de passage van de Gentse Ratjes in het Marcel De Kerpelstadion en de korte break zijn er de verplaatsingen naar KSV Oostkamp en Sparta Petegem. Daarna volgen thuismatchen tegen KSC Dikkelvenne en KSV Oudenaarde vooraleer we in Zulte afsluiten tegen Jong Essevee. Ons programma is niet makkelijk, maar ik denk dat we er klaar voor zijn. De eindsprint is ingezet. Zoals we nu spelen, kunnen we van iedere ploeg winnen”, is Bontinck bijzonder optimistisch.

Aangeboden door onze partners