voetbal 3de afdeling VV b Olympia Wijgmaal - Sint-Lenaarts 1-3

Het draait slecht uit voor Antoine Ruelle en Olympia Wijgmaal: “Zo verliezen is heel frustrerend”

Antoine Ruelle: “Ondanks de soms mindere resultaten zijn we een hechte groep.”© Vel

Wijgmaal -

Verdediger Antoine Ruelle zag zijn Olympia Wijgmaal een puike eerste helft spelen. Maar twee keer dodelijk balverlies en een rode kaart voor middenvelder Dewaet deden de Leuvenaars alsnog de das om. Sint-Lenaarts haalde het met 1-3.

Stefan Van de Weyer

“Het is triestig dat we het zo uit handen gaven, zeker na die meer dan goede eerste helft. Dat is nu net het verhaal van het voorbije seizoen, steeds een net niet”, vertelt Ruelle. “We leden twee keer balverlies op een heel slecht moment en slikten telkens een doelpunt. Iets voor rust kwam Poppe alleen voor doel en schoot hij over. Maar we kunnen niet kwaad op hem zijn; hij speelt een goed seizoen en is een jonge speler.”

Amper iets gezien

“Sint-Lenaarts speelde amper kansen bij elkaar. Het trapte enkele keren vanop afstand op doel en ze troffen wel raak. Het is heel frustrerend om het zo uit handen te geven. De rode kaart voor Dewaet veranderde ook alles. Eén van de tegenstanders trapte vol op zijn voet en volgens de ref was er sprake van natrappen, terwijl hij het zelf niet wist en het moest navragen aan zijn lijnrechter die ook amper iets had gezien. De ref had zeker invloed op de wedstrijd. De bezoekende doelman kwam bij een versnelling van Jitse Dupont uit het zestienmetergebied en raakte de bal met de hand, dat gaf hij nadien ook toe. Maar zelfs dat zagen de spelleiders niet”, aldus Ruelle.

“Ondanks de soms mindere resultaten zijn we een hechte groep. We gaan soms een pint drinken of naar OH Leuven kijken. Na onze winst op Schoonbeek-Beverst zijn we zelfs in Leuven uitgeweest. We zijn vastberaden het behoud af te dwingen. Al besef ik dat het knokken wordt. Zaterdag trekken we naar Wezel Sport. Op basis van ons onterechte 1-2-verlies in de heenronde denk ik dat we daar minstens een punt moeten kunnen pakken”, besluit Ruelle die aan zijn eerste seizoen toe is bij Olympia Wijgmaal.

Aangeboden door onze partners