Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Jarige Alexander Maes trakteert KSC Lokeren-Temse en zichzelf op de drie punten: “Dit was het enige verjaardagscadeau op mijn lijstje”

Met twee assists had Alexander Maes (links) een groot aandeel in de zege van KSC Lokeren-Temse.© Marc Van Hecke

Alexander Maes vierde zondag zijn 31ste verjaardag. De Lokerse aanvoerder had vooraf maar één cadeautje op zijn wenslijstje gezet: de drie punten pakken in Zelzate. Dat cadeau kwam er met een grote strik na een stevige inbreng van Maes zelf die twee assists afleverde.

“Ik kan dan ook alleen maar tevreden zijn”, glundert Maes na afloop. “We hebben het heel anders aangepakt dan vorige week in Harelbeke. Vorige week begonnen we in Harelbeke te laks en verloren we te veel duels. Nu zijn we met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd begonnen en konden we ook snel scoren, terwijl we achteraan niets hebben weggegeven. Eens het 0-2 en 0-3 werd hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld. Dat iedereen toen zelf ook probeerde zijn goaltje probeerde mee te pikken is dan ook te begrijpen. Op zo’n momenten mag je al eens wat proberen. Zolang iedereen maar voor iedereen blijft werken. Dat bleven we ook doen, want iedereen gunt elkaar zijn succes”, aldus de Lokerse aanvoerder.

De Waaslanders waren in een comfortabele positie aan de wedstrijd begonnen na het puntenverlies van SV Oostkamp en Jong Cercle op zaterdagavond. Daardoor wist Lokeren-Temse al vooraf dat het een schitterende zaak kon doen. “Daar hebben we het voor de wedstrijd eigenlijk niet over gehad”, verrast Maes. “We ervaren eigenlijk nooit echt druk in onze groep. Dat was ook niet het geval in de periode waarin we nog acht punten achterop stonden op Aalst. En nu, met veertien punten voorsprong op de rest is er van druk al helemaal geen sprake meer. Al verberg ik niet dat ik persoonlijk wel hoop dat we snel de titel op zak zullen steken.”

Om die wiskundige zekerheid te hebben heeft Lokeren-Temse nog vier punten nodig. De Waaslanders hebben een waterkansje om dit weekend de titel al te kunnen vieren, maar naar alle waarschijnlijkheid zal men tegen KSV Oudenaarde (op 16 april) de flessen champagne kunnen ontkurken. “Maar laat ons beginnen met Aalst te kloppen”, blikt Maes niet te ver vooruit.

Speciale regeling

Voor de komst van Eendracht Aalst worden heel wat speciale acties ondernomen om zo veel mogelijk volk naar Daknam te lokken. “Maar iedereen moet wel vooraf een ticket kopen. Zaterdagavond blijven de loketten immers dicht”, laat manager Thomas Bernaert weten. Tickets kunnen zowel online worden gekocht als in het Daknamstadion op woensdag 29 en donderdag 30 maart (telkens tussen 14 en 19 uur) en op vrijdag 31 maart tussen 14 en 18 uur.

Daarnaast organiseert het supporterscollectief ‘WijZijnLokeren’ een groot feest op de Markt. “Tussen 15 en 18 uur verzamelen alle Sportingfans op de Markt. De beste Lokerse dj’s zullen aanwezig zijn, samen met de best getapte pintjes en frisdranken, geschonken door de Lokerse horeca. Op het podium komen ook gangmakers van het nieuwe Sportingverhaal aan het woord. Rond 18 uur vertrekken we dan in één optocht naar het stadion waar we het feest van de heropstanding voortzetten. Ook na de match tegen Aalst gaat het feestje op Daknam verder”, vertelt Lieven Hérie van het Lokerse supporterscollectief.

Aangeboden door onze partners