Bent Van Looy presenteert ‘Zingen is goud’ op Canvas, een muzikale versie van ‘Winteruur’

Siska Schoeters is één van de vele BV’s die langsgaat bij Bent Van Looy.

VTM heeft ‘Liefde voor muziek’. Play4 heeft ‘Tulpen uit Antwerpen’. En vanaf 17 april heeft ook Canvas een eigen muziekprogramma. In ‘Zingen is goud’ ontvangt Bent Van Looy bekende gezichten in zijn schildersatelier. Zij brengen hun favoriete songs mee, en brengen die samen met hem aan de piano.

Wout Desmytere

Zingen is goud leest als een muzikale versie van Winteruur met Wim Helsen. Een kort, (bijna) dagelijks programma waarin een resem gasten geen tekst, maar een song meebrengen die een sleutelrol heeft gespeeld in hun leven. Ze doen dat in het atelier van gastheer Bent Van Looy, die hen vervolgens uitnodigt om het nummer samen met hem te brengen.

“Ik ben niet zo heel goed in smalltalk”, zegt Van Looy. “Maar het is wonderlijk om te zien hoe iedereen bij mijn oude Wurlitzer-piano meteen zijn harnas aflegt. In de ongedwongen sfeer van mijn atelier en met de magie van muziek klapte het luikje naar de ziel van mijn gasten elke keer opnieuw wijd open.”

Zo linkt Thomas Vanderveken een song van Spinvis aan het vroegtijdige overlijden van zijn vader. Voor Kim Gevaert was Alicia Keys een inspiratie toen ze nog topatlete was. Martin Heylen zoekt troost bij Arno en Christophe Deborsu vertelt hoe hij het hart van zijn vrouw won met een chanson van Michel Berger. Maar het is Stefaan Degand die op maandag 17 april de spits afbijt. Vanaf dan loopt het programma telkens tot donderdag.

Aangeboden door onze partners