Bekende Britse meidengroep Girls Aloud viert jubileum met nieuwe muziek

Sarah Harding overleed in september 2021 op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.© AP

Exact twintig jaar geleden maakte de Britse meidengroep Girls Aloud furore in de hitparade. Vanwege het jubileum van hun succesvolle debuutplaat gaat de groep weer muziek uitbrengen. Dat is bevestigd door groepslid Kimberley Walsh (41).

Tom Vets

Het is nog heel even geduld uitoefenen. “De nieuwe muziek verschijnt in de loop van de maand mei”, vertelt de zangeres. Omdat het debuutalbum van de destijds vijfkoppige groep uitkwam in mei 2003. Walsh licht ook al een tipje van de sluier. Het zou gaan om alternatieve versies van bepaalde hits en minder bekende songs die destijds geen grote release hadden. Toch vindt de groep dat dit jubileum een ‘big deal’ is. “Om die reden zijn we aan het onderzoeken of we weer de studio ingaan om compleet nieuwe nummers op te nemen”, zegt ze. “Ik denk dat die nieuwe songs er alleen komen als we echt leuke ideeën hebben. We gaan zeker niet uitsluitend iets opnemen vanwege het jubileum.”

De meidengroep ontstond destijds omdat de dames hadden meegedaan aan de talentenjacht Popstars - the Rivals. Hun bekendste hits zijn Jump en Sound of the Underground. Twintig jaar later is de groep nog een kwartet. Sarah Harding overleed in september 2021 op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

Aangeboden door onze partners