KFC Baasrode krijgt als winnaar van onze voetbalenquête cheque van 2.000 euro: “We gaan dit geld besteden aan nieuw trainingsmateriaal”

Enkele bestuursleden van KFC Baasrode met de cheque.© svov

Doe mee aan onze voetbalenquête, u maakt kans op 2.000 euro. Met die vraag begonnen we ooit onze rondvraag in het dossier over het amateurvoetbal. Wel, het Nieuwsblad houdt uiteraard woord en zo mocht KFC Baasrode als een van de drie gelukkige clubs een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen. “We zijn er zeer blij mee en gaan er materiaal mee kopen”, klonk het bij het bestuur van Fécé.

Stef Van Overstraeten

Het gaat goed met FC Baasrode. De club telt negen ploegen in competitie, het eerste elftal staat tweede in vierde provinciale. De jeugdwerking boomt en dus is de cheque van 2.000 euro welgekomen. “Natuurlijk zijn we nu extra blij dat we met jullie enquête hebben meegedaan”, zegt bestuurslid Dimitri Van Hoey. “Volgend seizoen brengen we een tweede reservenelftal in competitie, met eigen opgeleide jeugd, om de doorstroming te verzekeren. Na een aantal magere jaren komen er nu opnieuw betere aan. Ons eerste elftal staat trouwens op de tweede plaats in vierde provinciale en lokt volk naar de Molenberg. Tegen Buggenhout bijvoorbeeld waren er eerder dit seizoen bijvoorbeeld 350 betalende toeschouwers.”

Nieuw bestuur

Het dorpsgevoel is sterk aanwezig bij KFC. “Dit is ons tweede jaar met een vernieuwd bestuur”, zegt Hélène Rossignol, de voorzitter van KFC Baasrode. “We zetten in op een clubgevoel en willen ook een sterke gemeenschap zijn binnen de gemeente. Onze topschutter blijft, iedereen krijgt heel wat kledij en de spelers worden officieel uitbetaald, zoals het hoort. We zijn al samenwerkingen aangegaan met KWB, de krachtbalclub en organiseren samen een evenement. We versterken elkaar op die manier. We zijn blij met elke steun en kunnen rekenen op trouwe sponsors. Het geld dat we hebben gekregen, zullen we goed besteden. We gaan er trainingsmateriaal meekopen.”

Baasrode is een van de drie clubs die een cheque kregen. Ook het Vlaams-Brabantse EMI Essene en het West-Vlaamse KSK Beveren-Leie ontvingen 2.000 euro.

Aangeboden door onze partners