Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge

Herboren Thibau Laevens wil met Sassport Boezinge poort naar nationale openbeuken: “We zijn klaar om tot het uiterste gaan”

Thibau Laevens scoorde afgelopen weekend twee keer in de 6-0-zege tegen rode lantaarn Jabbeke.© Bart Vandenbroucke

De teerlingen zijn nog lang niet geworpen in eerste provinciale, want de achtervolgers profiteerden maximaal van de steek die leider Wevelgem liet vallen. Sassport Boezinge had een makkelijke prooi aan rode lantaarn Jabbeke: 6-0. Thibau Laevens (22) scoorde even vlot en knap twee goals zoals hij in de week ramen lapt. “Kampioen worden is nu echt wel ons grote doel.”

Amaury Verdruye

De ‘zigge zagge hoi hoi hoi’ klonk zaterdag luidkeels in Boezinge na de zege tegen Jabbeke. “Met alle respect voor de tegenstander, maar het was een vlotte overwinning”, aldus Thibau Laevens, die al na één minuut de 1-0 op het bord zette. “Ideaal om de match te beginnen, natuurlijk. Ik speel de laatste tijd meestal als rechterflank of aanvallende middenvelder. Met acht doelpunten hoor je me zeker niet klagen.”

De Bissegemnaar heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een aardige voetbalcarrière opzitten, met een internationale tussenstop als ‘hoogtepunt’. Laevens trok in 2018 immers naar het Italiaanse Sambenedettese in de Serie C. “Dat was wel niet echt een succes en het was moeilijk om me aan te passen.”

Er zat dan ook niks anders op dan terug te keren naar het thuisfront. Gullegem bood een vangnet en hij speelde ook nog voor Oostnieuwkerke en Dadizele/Roeselare-Daisel, maar pas dit seizoen bij Boezinge haalt Laevens zijn gewenste niveau. “Ik heb veel te danken aan onze ex-trainer Angelo Paravizzini, die me naar Sassport haalde. Onder zijn hoede vond ik mijn vorm van bij de U17 van AA Gent terug. We kwamen heel goed overeen, maar ook met de nieuwe coach (Dylan Vanhaverbeke, red) klikt het uitstekend.”

Laevens wil met Boezinge de poort naar het nationale voetbal openbeuken. “We blijven uitkomen voor onze ambitie en willen kampioen worden. We zijn klaar om tot het uiterste te gaan. Wevelgem liet opnieuw punten liggen en vroeg ook geen licentie aan. De weg ligt dus open, maar WS Lauwe en Blankenberge liggen ook op de loer. Met nog vier wedstrijden te gaan, kan alles nog, maar op papier is ons schema zeer gunstig.”

Ruitenwasser

Overdag dweilt Laevens niet zijn rechterflank af, maar wel de ruiten van zijn klanten. Hij werkt voor ex-voetballer Yannick Cannaert. “Op het werk is het ook al voetbal wat de klok slaat”, lacht Laevens. “We zijn allemaal shotters en eigenlijk een bende vrienden. Dat maakt het super leuk werken. Op de kop toe kocht ik enkele tijd geleden een huis op wandelafstand van mijn werk. Wat kan ik nog meer wensen?”

De titel met Boezinge, denken wij dan. Zaterdag trekt Boezinge naar Meulebeke, dat afgelopen weekend leider Wevelgem in bedwang hield.

Aangeboden door onze partners