Goed nieuws voor familie van Davy (34), die zomaar opgepakt werd in Mexico: “We zijn zó opgelucht”

© rr

Brugge/Mexico -

Goed nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34), die zaterdag opgepakt was in Cancún (Mexico). De Bruggeling verscheen maandagavond met een advocaat voor de rechter en is vrijgelaten. Zijn vader reageert opgelucht: “We mogen niet zeggen waar hij zit, maar hij komt naar huis”, vertelt Patrick Vanderhaeghen.

Celina Cazzetta

Davy en Nicky Vanderhaeghen, broer en zus, waren zaterdag van plan om na een heerlijke reis samen vanuit Mexico terug te keren naar België. Wat een vlekkeloze terugreis moest worden, ontaardde in een drama. De Bruggeling werd plots door de politie opgepakt, maar waarom was niet duidelijk. Nu keert hij na een paar lange, onzekere dagen weer huiswaarts. “Een hele opluchting”, klinkt het bij zijn familie.

Wit T-shirt

Davy kreeg afgelopen weekend geen toegang tot het vliegtuig omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Zijn zus Nicky besloot daarop om alleen de terugreis verder te zetten. Davy zou terugkeren naar het hotel en vandaaruit een andere vlucht regelen, al kreeg hij nooit die kans.

De Bruggeling was onderweg naar een tankstation om wat eten en drinken te kopen toen hij plots werd omsingeld door verschillende politieagenten en werd opgepakt. “De politie had een foto bij van iemand die in een gestolen auto zat met een wit T-shirt. Toevallig had Davy ook een wit T-shirt aan. Vermoedelijk werd hij als de dief gezien, terwijl hij er niets mee te maken heeft”, vertelt papa Patrick Vanderhaeghen. Na de arrestatie leek Davy van de aardbol verdwenen, de familie kon hem niet meer bereiken.

LEES OOK. Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Op vrije voeten

Na enkele angstige dagen lijkt nu toch een einde te komen aan de onzekerheid. Een duidelijk geëmotioneerde Patrick nam dinsdagochtend de telefoon op. “Hij komt naar huis. Echt!”, zei hij. “Het is een hele opluchting voor ons.” Maandagavond om 21 uur moest Davy samen met zijn advocaat voor de rechter verschijnen, die nadien besliste de Bruggeling vrij te laten.

“Vanuit België hebben we een advocaat ter plaatse geregeld voor Davy”, vertelt Patrick. “Een kennis van ons kent in Cancún heel wat advocaten. Een halfuur geleden belde Davy ons dan via FaceTime om te zeggen dat hij vrij is.”

Veiligheid voorop

Patrick moet het nieuws duidelijk nog verwerken, want het blijft even stil aan de telefoon. “We hebben hem op beeld gehad, we zijn zo blij. Zijn terugvlucht staat nog niet gepland, maar we zijn zo snel mogelijk alles aan het regelen.”

De familie kan niet wachten om Davy opnieuw in hun armen te sluiten. “We mogen nu ook niet zeggen waar hij momenteel zit”, verklaart Patrick. “Zijn veiligheid staat nu voorop.”

Aangeboden door onze partners