Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Sandrijn De Schepper grijpt kans die hij krijgt als hoofdcoach van Jong Essevee met beide handen: “Ik ben bestuur heel dankbaar dat het in mij gelooft”

Sandrijn De Schepper is bij Jong Essevee de opvolger van Frederik D’Hollander, die onlangs werd gepromoveerd tot T1 van de A-ploeg van Zulte Waregem.© Philippe Decruynaere

Door de aanstelling van Frederik D’Hollander als T1 van de A-kern moest het bestuur van SV Zulte Waregem op zoek naar een nieuwe coach voor Jong Essevee. Hulptrainer Sandrijn De Schepper zal tot het einde van het seizoen deze positie invullen. Hij krijgt het vertrouwen om de jonge spelers uit de Essevee Academie verder te begeleiden.

Philippe Decruynaere

Sandrijn De Schepper is een jonge Oost-Vlaming die zijn opleiding als voetballer genoot bij SV Oudenaarde. Als jonge twintiger voetbalde hij daarna in eerste en tweede provinciale bij Zingem, Latem en De Pinte. Hij was ook een tijdje technisch verantwoordelijke voor de Jeugdopleiding (TVJO) bij deze laatste club. In 2019 verhuisde hij naar Zulte Waregem, waar hij één jaar zowel de U15 als de U17 onder zijn hoede had.

“Ik had al vrij snel door dat ik geen topvoetballer zou worden en daarom koos ik voor amateurvoetbal op provinciaal niveau”, vertelt Sandrijn De Schepper. “Dat combineerde ik met het coachen van jeugdploegen en dat vond ik een leuke afwisseling. Enkele seizoenen geleden sukkelde ik met enkele ernstige blessures en dat was het signaal om de schoenen als voetballer definitief aan de haak te hangen. Ook de coronaperiode zat er voor iets tussen dat ik resoluut opteerde voor het trainerschap.”

Felicitaties

Sinds vorig seizoen zit de trainerscarrière van Sandrijn De Schepper in een stroomversnelling. Vorig jaar werd hij assistent van Frederik D’Hollander bij de U18 en dit seizoen zat hij tot voor enkele weken naast zijn leermeester op de bank van Jong Essevee. Sinds een tweetal weken loopt hij als hoofdcoach energiek langs de zijlijn de Waregemse youngsters te coachen.

“Het is de laatste weken vrij snel gegaan”, aldus De Schepper. “Weinigen hadden verwacht dat Frederik D’Hollander nog dit seizoen Mbaye Leye zou vervangen. Plots stond ik in de thuismatch tegen Sparta Petegem als hoofdcoach op het veld. Het was even wennen en ik was eerlijk gezegd ook wat nerveus. Vorig weekend op het veld van Oostkamp ging het al veel beter. Na de wedstrijd kwam Frederik me feliciteren met de overwinning. Uiteraard ben ik heel blij met de kans die ik krijg om hoofdcoach van Jong Essevee te blijven tot het einde van het seizoen. Ik zal er alles aan doen om de ploeg in de running te houden voor een periodetitel. Als dat lukt, zal ik heel tevreden zijn over mijn eerste opdracht als T1.”

Voetbaldier

Sandrijn De Schepper is ambitieus en steekt dat niet onder stoelen of banken. “Ik volg momenteel de UEFA A-trainerscursus en hoop over enkele jaren hoofdcoach te worden van een ploeg in tweede of derde afdeling. Ik weet dat ik nog heel veel moet leren. Vooral als people manager moet ik nog stappen zetten. Discipline en organisatie vind ik heel belangrijk. In Oostkamp hebben we bewezen dat georganiseerd voetballen resultaten oplevert, al heb ik geen moeite om toe te geven dat we op een diefje - met twee doelpunten uit het niets - de drie punten pakten. Mooi was het niet, maar wel efficiënt.”

Het is duidelijk dat de nieuwe hoofdcoach van Jong Essevee een voetbaldier is. “Veel hobby’s buiten het voetbal heb ik eigenlijk niet. Ik ga regelmatig lopen met vrienden en mijn dochtertje van twee is eigenlijk een hobby op zich. Momenteel gaat al mijn aandacht naar mijn nieuwe job als hoofdcoach van Jong Essevee. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat ik krijg niet te beschamen. Ik ben heel blij dat het bestuur in mij gelooft”, besluit Sandrijn De Schepper.

Aangeboden door onze partners