Oudercomité zamelt 1.700 euro in voor Turkije en Syrië: “Ook kinderen van onze school hebben familie in getroffen gebieden”

© IF

Sint-Amandsberg -

Op de basisschool SJC Visitatie in Sint-Amandsberg zamelde het oudercomité 1.700 euro in voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dinsdagochtend vond een slotmoment plaats op de school.

Fien Lakiere

Andere jaren zamelde het oudercomité van Sint-Janscollege Visitatie geld in voor de school, om nieuw materiaal te voorzien of de speelplaats opnieuw aan te leggen. Dit jaar viel de start van hun actie net samen met de aardbevingen in Turkije en Syrië.

“Ook al lijkt het ver weg, ook kinderen van onze school hebben familie of kennen gezinnen uit de getroffen gebieden”, zegt voorzitter Liesbet Gevaert. “De verbondenheid en solidariteit van onze school ten aanzien van de slachtoffers is groot. De aandacht voor kinderen in deze ramp mag ook niet onopgemerkt voorbij gaan.”

De opbrengst van de actie gaat daarom dit jaar integraal naar het Consortium 12-12. “We verkochten 125 kg paaseitjes en kunnen daarmee 1.700 euro schenken”, zegt Gevaert. “Dinsdagochtend sloten we de actie af met een cheque en het afspelen van het nummer People help the people.”

© IF

Aangeboden door onze partners