Dorp wil Ronde-hoogdag van 15 jaar geleden herbeleven

Een zicht op Bellegem tijdens de Ronde van Vlaanderen 2008.© FT

Bellegem -

Omdat het 15 jaar geleden is dat Bellegem Dorp van de Ronde was, houdt KSV Bellegem een herinneringsavond op 1 april, met ex-Rondewinnaar Stijn Devolder als eregast.

Kris Vanhee

“Wie er in 2008 bij was, zal zich het moment ongetwijfeld herinneren”, zegt Filip Tack van KSV Bellegem. “Het was uniek in de geschiedenis van onze gemeente. En het ging over veel meer dan de passage van de Ronde van Vlaanderen. Er waren veel initiatieven van zowat alle Bellegemse verenigingen, ook in de aanloopperiode naar de wielerhoogdag.”

LEES OOK. José (72) staat halve eeuw achter tapkraan en dat laat zijn cliënteel niet zomaar gebeuren: “Als ik er even niet ben, tappen de klanten zelf”

KSV Bellegem zou de sfeer van toen nog eens willen oproepen. “Het totaalgebeuren met alle verenigingen samen, die sfeer zouden we nog eens willen oproepen op een herinneringsavond op zaterdag 1 april in zaal Au Chevalier. De dag nadien is er weer een Ronde van Vlaanderen. Een gepast moment dus om tussen pot en pint herinneringen op te halen met filmpjes, foto’s, verhalen en interviews. We mogen daarbij rekenen op de aanwezigheid van Stijn Devolder, de winnaar van de Ronde in 2008 en 2009.”

Tijdens de avond wordt ook eer gebracht aan Germain Derycke (1929-1978), de plaatselijke wielerkampioen die de aanleiding was om het Dorp van de Ronde te organiseren.

Aangeboden door onze partners