Nieuw ontmoetingscentrum in Wijgmaal kost ruim 2 miljoen euro

© if

Een nieuw ontmoetingscentrum in Wijgmaal, deelgemeente van Leuven, heeft een geschatte kostprijs van 2,3 miljoen euro. De kostprijs is maandagavond goedgekeurd op de gemeenteraad van Leuven.

Bron: BELGA

Het ontmoetingscentrum komt aan de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal, en hoort bij een groter project dat ongeveer vierhonderd woningen zal voorzien, naast een groot landschapspark en een polyvalente campus. Een kleine honderd daarvan zouden voorbehouden worden voor sociale woningen, de rest wordt een mix tussen appartementen, woningen met een tuin, collectieve woningen, enzovoort. Het ontmoetingscentrum zal ruimte hebben voor een keuken, een berging en een opslagplaats. 

LEES OOK. Stad gaat op zoek naar ontwerpteam voor een van laatste woonuitbreidingsgebieden: “Hier komen 125 sociale en betaalbare woningen”

N-VA-raadslid Katelijne Dedeurwaerder waarschuwde dat het centrum er niet alleen mocht zijn voor de wijk vlakbij, maar ook voor mensen uit de ruimere buurt. In het buurtcentrum Schorenshof in deelgemeente Wilsele “voelen mensen uit de omliggende straten zich niet altijd welkom”, zei ze. Fons Laeremans (CD&V) wees erop dat er ook sociale appartementen bovenop het centrum zullen gebouwd worden: “Welke maatregelen worden genomen om mogelijke hinder van het ontmoetingscentrum voor de bewoners te beperken?”

Aparte toegangen

Schepen voor Stadsgebouwen Lalynn Wadera (Vooruit) verzekerde dat het “absoluut de bedoeling is om het centrum voor de brede buurt en voor de Leuvenaar in het algemeen in te zetten.” De vergelijking met het Schorenshof is volgens haar niet ideaal, want dat is een ander soort lokaal. Het uiteindelijke ontwerp zal voorts aparte toegangen voorzien voor de sociale appartementen en het ontmoetingscentrum, vertelde de schepen. “En er zal ook extra aandacht gaan naar akoestiek en privacy.”

De kostprijs voor het ontmoetingscentrum werd maandagavond goedgekeurd. Enkel oppositiepartij Open VLD onthield zich.

Aangeboden door onze partners