Voetbal 2de afdeling VV A KM Torhout

Mehdi Oumedjeber en KM Torhout presteren slecht op Oost-Vlaamse velden: “Een goed terrein is belangrijk voor ons”

Mehdi Oumedjeber ruilt KM Torhout na dit seizoen voor SV Oostkamp, maar hij wil eerst nog het behoud afdwingen.© Bart Vandenbroucke

Op Oost-Vlaamse wegen komt KM Torhout doorgaans zichzelf tegen. Zondag lukte het na een welgekomen 6 op 6 ook niet in Merelbeke: 2-1. Mehdi Oumedjeber riep het zware veld in als excuus. “Op een goed terrein of op kunstgras presteren we beter.”

Koen Verdruye

Mehdi Oumedjeber is aan zijn laatste maanden bezig bij KM Torhout, maar hij wil er nog het beste van maken. “Daarom was het mooi geweest om nog eens 9 op 9 te halen”, zucht de Fransman. “Het was zondag in Merelbeke echter voetballen in moeilijke omstandigheden. Het veld lag er zwaar en absoluut niet goed bij, en dat speelde vooral de thuisploeg in de kaart. Zij zijn dat gewoon, maar wij duidelijk niet. Het is ook geen toeval allicht dat we onze beste resultaten neerzetten op een goed veld of kunstgras.”

KM Torhout slikte wat ongelukkig de eerste goal, maar Ruben Pyck lukte de gelijkmaker en bewees nog maar eens zijn grote waarde voor deze ploeg. “Klopt”, vindt ook Oumedjeber. “Pyck is een voortrekker en is vaak beslissend voor ons. Geen toeval dat we meer punten pakken sinds hij terug is. Jammer dat we na de gelijkmaker geen stand konden houden en uiteindelijk een slechte zaak deden, want op Westhoek na pakten al onze concurrenten punten. Het blijft dus een open strijd, maar de focus moet nu blijven op ons enige doel en dat is het behoud.”

Torhout ontvangt zaterdagavond Zelzate. “De eerste van zes finales, maar we hebben alles in eigen handen om de ploeg in tweede afdeling te houden”, zegt Oumedjeber, die vorige maand voor reeksgenoot Oostkamp tekende. “Ik had een goed en constructief gesprek met Didier Degomme, onze sportief manager. We hadden beiden de intentie om met mekaar door te gaan, maar er was ook dat bod van Oostkamp en ik voelde daar heel veel vertrouwen en waardering. Kurt Delaere, de trainer, wilde mij er graag bij en liet dat duidelijk merken. Hij had het ook uitgebreid over de manier van spelen. Oostkamp speelt op kunstgras en altijd verzorgd en aanvallend voetbal. Dat sprak mij enorm aan, alsook de kans om weer als rechtsback te kunnen spelen. Bij Torhout sta ik aan de overkant op links, maar dat is tegen mijn voet en ik zag dat eigenlijk niet meer zitten. De andere ploegen begonnen mij te kennen en zich daarop in te stellen. Ik moet nu altijd naar binnen komen. Als ik op rechts sta, kan ik veel meer variëren.”

Broer terug naar België?

Intussen speelt Sofiane, de broer van Mehdi, nog altijd in Frankrijk bij Croix, nadat hij vorig seizoen afscheid nam van Zwevezele. “Hij is weer helemaal fit en zou graag terugkeren naar België. De mentaliteit en manier van spelen liggen hem hier beter. Hij hoopt nu dat de contacten die hij heeft concreet kunnen worden. Ik hoop dat het iets wordt, want we komen goed overeen. Ik heb mijn grote broer ook liever in de buurt, want we hebben heel veel aan mekaar.”

Aangeboden door onze partners