Doodgestoken op klaarlichte dag: eerste stappen gezet in assisenproces rond de dood van Kevin Van Gelder

De reconstructie in Diest.© vdt

Diest/Leuven -

De getuigen in de assisenzaak rond de dood van Kevin Van Gelder (39) zijn dinsdagochtend vastgelegd in de Leuvense rechtbank. De feiten speelden zich in 2021 af in de Anjerstraat in Diest, aan het huis waar Kevin samenwoonde met zijn vader. In augustus 2021 brak een ruzie uit die Kevin moest bekopen met zijn leven. Beschuldigde B. H. (31) moet zich verantwoorden voor de moord op de man uit Diest.

Sam Coremans

Woensdagmiddag 11 augustus 2021. De buurtbewoners van de Anjerstraat in Diest schrokken van een hevige ruzie tussen vier personen aan het huis van Kevin Van Gelder. De dertiger woonde nog geen jaar in de sociale woning, samen met zijn vader. De ruzie begon met geschreeuw, geduw en getrek. “Het slachtoffer is in de ruzie verwond geraakt met een mes, maar de manier waarop dat precies is gebeurd, wordt nog onderzocht”, zei Hélène Tops van het parket van Leuven. Een ambulance bracht de man nog naar het ziekenhuis, maar hij overleed kort nadien.

LEES OOK: Man overleden bij steekpartij: drie verdachten opgepakt 

De drie ruziemakers, waaronder ook de vader van het slachtoffer, zijn na de feiten opgepakt als verdachten. Vermoedelijk waren enkele ruziemakers onder invloed van verdovende middelen. De personen waren bekende gezichten bij het gerecht. “Al snel was duidelijk dat er één van de verdachten verantwoordelijk was voor de feiten, een dertigjarige man”, zei persrechter Sarah Callewaert destijds. “De twee andere verdachten zijn daarop snel vrijgelaten.” (Lees verder onder de foto)

De man werd neergestoken aan zijn woning.© lwh

Tijdens de reconstructie van de feiten ging het nog over doodslag, maar B. H. moet zich voor de jury verantwoorden voor moord. De beschuldigde is zelf ook uit Diest, maar verblijft in de gevangenis van Leuven. Dinsdag moest hij verschijnen voor de preliminaire zitting, waar de voorzitter de getuigen die aan bod komen tijdens het proces vaststelde. De jury wordt samengesteld op 19 april en begint haar oordeel te vellen op 24 april.

Aangeboden door onze partners