Bouw van (tijdelijke) buitengewone school op de Luchtbal gaat van start: “Elk plekje telt”

© ATV

Antwerpen -

Het Stedelijk Onderwijs opent volgend schooljaar een nieuwe (tijdelijke) buitengewone school op de Luchtbal voor 214 kinderen en jongeren. Het gaat om modulaire klaslokalen, turnzaal, administratieve lokalen en een speelplaats. “Het is geen oplossing voor alle Antwerpse kinderen op de wachtlijst, maar wel een grote stap in de goede richting”, zegt schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit).

In heel Vlaanderen, en zeker in Antwerpen is er een groot tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs. De Vlaamse regering en de stad Antwerpen steken daarom samen een tandje bij om nieuwe capaciteit uit te bouwen. Niet alleen op lange, maar ook op korte termijn.

In afwachting van de renovatie van De Leerexpert en stedelijke basisschool Sportomundo op de Luchtbal, wordt aan de overkant een tijdelijke school ingericht. Die zal bestaan uit modulaire klaslokalen, turnzaal, administratieve lokalen en een speelplaats, waar volgend schooljaar al 214 kinderen en jongeren school kunnen lopen. Wanneer de renovatie is afgerond, verhuizen de leerlingen naar de gerenoveerde locatie.

Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) en haar Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA) brachten dinsdag een bezoek aan de open ruimte tussen sporthal Luchtbal en de Columbiastraat. Ze maakten het gezellig in één van de werfkranen, als officieel startschot van de werken. “Als stad trekken we hiervoor 4,5 miljoen euro extra uit, bovenop de 2,6 miljoen euro vanuit Stedelijk Onderwijs”, zegt Beels. “Maar het is goed dat deze plekken op termijn ook duurzaam verankerd worden op een vaste stek. Het is geen oplossing voor alle Antwerpse kinderen op de wachtlijst, maar wel een grote stap in de goede richting. Elk plekje telt.” (jas)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) met op de achtergrond de plek waar volgend schooljaar modulaire klaslokalen worden gebouwd.© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners