Lyra-Lierse strikt met Tomas Muyldermans de aanvoerder van Beerschot U23: “Ik voelde me klaar om over te stappen naar een eerste elftal”

© Bart Borgerhoff

Lyra-Lierse maakt volop werk van de kern voor volgend seizoen. Tomas Muyldermans is de laatste nieuwkomer bij de Pallieters. De 21-jarige flankverdediger komt over van de belofteploeg van Beerschot, een reeksgenoot van Lyra-Lierse.

Hannes Van Gael

Muyldermans is niet de eerste speler die vertrekt bij de U23 van Beerschot. Ook Jasper Goossens (Heist) en Quinten Van Steenwinkel (RC Mechelen) zoeken volgend seizoen andere oorden op. De beloften van Beerschot bekleden momenteel de laatste plaats in tweede nationale. De club overwoog zelfs om volgend seizoen niet verder te gaan met hun belofteploeg in de amateurreeksen, maar stoppen mag niet.

LEES OOK. Belofteploeg van Beerschot speelt volgend seizoen dan toch verder in amateurreeksen

Hoe dan ook moeten de beloften op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Muyldermans draagt de aanvoerdersband bij Beerschot en stond dit seizoen in elke wedstrijd aan de aftrap. Hij miste zelfs maar enkele speelminuten.

“Ik voelde dit jaar dat ik klaar was om over te stappen naar een eerste elftal”, stak Muyldermans van wal op de Lierse webstek. “Dat het een club is met de juiste sportieve ambities, was voor mezelf wel een voorwaarde. Zelf was Lyra-Lierse me al opgevallen omdat dit toch één van best voetballende ploegen in de reeks is. En ook de omkadering zit hier prima. Toen ik hoorde dat de club ook interesse in mij toonde, was mijn keuze snel gemaakt.”

Zondag 14 mei zal met een dikke rode stip zijn aangeduid in de agenda van Muyldermans. Dan, op de allerlaatste speeldag van de competitie, komt hij met Beerschot U23 op bezoek bij zijn toekomstige club.

Aangeboden door onze partners