Muziek- en eetcafé Pand A. sluit noodgedwongen de deuren: “We zijn de impact van de coronabom nooit te boven gekomen”

Uitbater Arien Claeys (links), hier op de foto met Bruno Houyet en Tom Brys, houdt het voor bekeken voor Pand A.© loh

Kortrijk -

Muziek- en eetcafé Pand A. sluit de deuren in het Muziekcentrum in Kortrijk. De impact van de coronalockdowns bleek te groot. Het stadsbestuur wil een nieuwe concessie uitschrijven.

Kris Vanhee

Medewerkers van stadscafé Pand A. werden de jongste dagen al verwittigd, de uitbaters melden hun intenties nu op sociale media. “Het was een zotzalige, fantastische, maar ook turbulente en uitdagende tijd”, laten ze weten. En dat ze triest zijn, zeggen ze.

“Het jammere feit is dat we de coronabom op een cruciaal bloeimoment nooit goed te boven zijn gekomen. Ondanks de liefde, passie, visie en drive was het helaas niet meer mogelijk om dit mooie verhaal voort te zetten.”

Groot hart

De uitbaters maken wel van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die meewerkte aan hun verhaal. “De gouden medaille der eeuwige dank en liefde gaat naar de toppers die dag na dag na avond en nacht deze wonderlijke plek een warm gezicht, vurige passie en een ontzettend groot hart gaven”, luidt het. Ook de vele jobstudenten, flexi’s en het vaste personeel delen in de dankbetuiging.

Het stadsbestuur van Kortrijk is verrast door de beslissing. “Ik weet dat de uitbaters bezorgd waren over de werken aan het Muziekcentrum”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “Die hebben we ondertussen uitgesteld. Toch vind ik hun beslissing jammer. Het Pand A-team deed het met hart en ziel”, aldus de schepen, die nog meegeeft dat het stadsbestuur een nieuwe concessie zal uitschrijven voor het café.

In het pand vond je ook The Vinyl Corner. De uitbater daarvan wil vrijdag heropenen in de Jan Palfijnstraat 6 in Kortrijk.

Aangeboden door onze partners