Staking bij politie voorlopig afgewend

© Bas De Wilde

Kortrijk -

Nu de politievakbonden inzage hebben gekregen in de risicoanalyse van de bedreiging van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), is een staking bij de Kortrijkse politie voorlopig afgewend. De manschappen waren bezorgd over het risico waaraan ze werden blootgesteld bij het beveiligen van de minister.

Bas De Wilde

Eind september 2022 gingen alle alarmbellen af bij politie en gerecht toen bleek dat federaal minister Vincent Van Quickenborne het doelwit was van een ontvoering door drugscriminelen. Sindsdien werden de minister, zijn gezin en woning continu bewaakt door de politie.

“Wij hadden wel een probleem met de risicoanalyses voor onze lokale mensen”, aldusWesley Huysentruyt van politievakbond NSPV. “Die analyse viel onder het geheim van het onderzoek, waardoor we niet konden inschatten of een politie-inspecteur met een standaarduitrusting was opgewassen voor die bewakingsopdracht.”

Begin maart daalde het dreigingsniveau en kregen de vakbonden toch inzage in de risicoanalyse. “Onze bezorgdheden bleken terecht, want de risico’s bleken zeer hoog. De stakingsaanzegging is nu zonder voorwerp, maar we volgen de situatie van dichtbij op.”

Aangeboden door onze partners