Dit moet je weten over het nieuwe bereikbaarheidsplan van de stad

Nieuw bereikbaarheidsplan Tienen: dit zijn de belangrijkste ideeën om de stad veiliger en toegankelijker te maken.© ROBtv

Tienen -

De stad Tienen komt met een nieuw bereikbaarheidsplan. Dat zal heel wat veranderingen teweegbrengen in de binnenstad. Wij lijsten de belangrijkste nieuwigheden op.

Vanessa Dekeyzer

“Het bereikbaarheidsplan bundelt acties voor veilige schoolomgevingen voor de stroom van leerlingen die onze stad dagelijks ontvangt”, zegt schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock (CD&V). “Te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de wagen, kinderen en jongeren moeten veilig naar school kunnen. Om dit te kunnen doen, zullen de Gilainstraat, de Waaiberg, de Alexianenweg en de Academiestraat op langere termijn voor eenrichtingsverkeer worden. In een eerste fase zal er in deze omgevingen al gewerkt worden aan de veiligheid door tijdelijke opstellingen.”

(Lees verder onder de foto’s)

Een toekomstbeeld van de bovenzijde van de Waaiberg.© if

De Gilainstraat zou er zo gaan uitzien.© if

Dit is dus al een eerste belangrijke wijziging voor het verkeer. Een tweede punt is de verandering van rijrichting in de Kapucijnenstraat. Die weg zal stadsinwaarts worden. “Zo blijven de handelaars vlot bereikbaar, zowel met de wagen, het openbaar vervoer, de fiets als te voet”, zegt schepen Vanderloock. “We willen ook dat mensen met de bus in het centrum geraken. Daarom komt er een bushalte vlakbij de Grote Markt. Een halte aan de Danebroekstraat wordt onderzocht, met een mooie wandeldoorsteek door het Oud College naar de Grote Markt.”

Mensen moeten ook makkelijk parking vinden in het centrum. “Er komen twee duidelijke parkeerroutes die je eenvoudig naar de Grote Markt, de nieuwe Centrumparking op de Alexianenweg en het Sint-Jorisplein leiden”, zegt schepen Vanderloock. “Ook de andere publieke parkings Veemarkt, Albertvest, Zwembad, Parking Centrum, RZ Tienen en Station krijgen een duidelijke bewegwijzering vanaf de vesten. Door de uitbreiding van de blauwe zone van twee naar vier uur kan daar langer geparkeerd worden. En ook aan de fietsers is gedacht met de komst van extra fietsenstallingen.”

(Lees verder onder de foto)

Een totaalplan van in- en uitwaartse bewegingen.© if

Het vijfarmig kruispunt aan de Vierde Lansierslaan, de Leuvenselaan, de Raeymaeckersvest, de Leuvensestraat en de Astridvest wordt vandaag als een van de onveiligste punten van het centrum ervaren. Door het verminderen van het aantal rijrichtingen, zal dit kruispunt eenvoudiger en veiliger worden. Zowel de Leuvenselaan als de Vierdelansierslaan worden eenrichtingsverkeer. Nog een ander knelpunt is de kruising van de Albertvest en de Kabbeeksespoort. “Door een vereenvoudiging van de toegangspoorten van de stad, zal de doorstroming op de Vesten verbeteren”, zegt schepen Vanderloock. “De Aarschotsepoort, Oplintersepoort, Sint-Truidensepoort, Bostsepoort en de Sint-Helenavest blijven in- én uitwaartse poorten. De Leuvensepoort, de Kabbeeksepoort en de Kapucijnenstraat worden enkel inwaartse poorten.”

Als het plan donderdag goedgekeurd wordt, zal een actieplan volgen met termijnen en budgetten. “Tegen september willen we al iets zichtbaars doen aan de Waaiberg en de Alexianenweg, iets tijdelijks, maar wel zodat de mensen kunnen zien wat een straatbeeld kan doen”, besluit schepen Vanderloock.

Nog voor het bereikbaarheidsplan goedgekeurd is, kwam er wel al kritiek.

LEES OOK. Inwoners protesteren tegen nog goed te keuren bereikbaarheidsplan: “Onze huizen daveren nu al”

Aangeboden door onze partners