Zeven jaar cel voor man die opzettelijk inreed op vrachtwagen met vrouw en kinderen in de wagen: “Poging tot moord bewezen”

© VUM

KORTRIJK/MENEN -

De 30-jarige Y.B. uit Menen had volgens de rechter wel degelijk de bedoeling om zijn vrouw met voorbedachten rade te vermoorden door opzettelijk tegen een vrachtwagen te rijden. Op de achterbank van de wagen zaten twee van hun vier kinderen met grote kussens tussen hen, als bescherming tegen de komende aanrijding. B. krijgt zeven jaar effectief.

Jonathan Folens

Y.B. en zijn vrouw trouwden in 2015, maar de laatste tijd verliep hun relatie stroef. Y.B. werkte dag en nacht om een schuld van bijna 80.000 euro af te betalen. Hij stond onder grote stress, begon cocaïne te gebruiken en verdacht zijn vrouw van overspel.

LEES OOK. Wilde dertiger zijn vrouw opzettelijk doodrijden? “Hij nam kussens mee om de kinderen te beschermen”

Op 19 oktober vorig jaar had het koppel thuis opnieuw ruzie en die ging verder in de auto. Op de oprit van de E17 in Kortrijk liep het verkeerd. “De beklaagde was onder invloed van cocaïne en reed opzettelijk in op een vrachtwagen”, aldus de procureur op het proces. “De enige redding was een beveiliging onderaan de oplegger, waardoor de auto er niet onderdoor kon.”

Niets dan goeds

In de wagen zou Y.B. geroepen hebben dat hij zijn vrouw zou vermoorden en meteen na het ongeval verklaarde zij ook dat haar man het ongeval met opzet veroorzaakte. Op het proces sprak de vrouw echter niets dan goeds over hem. “Het was niet zijn bedoeling om mij te vermoorden. Hij is een goeie man en een goeie vader, ik wil dat hij terug naar huis komt.”

B. zelf hield vol dat hij zijn vrouw alleen bang wou maken, maar de kussens op de achterbank deden hem de das om. Volgens B. lagen die er altijd omdat de kinderen ermee speelden, maar voor het gerecht waren die het bewijs dat de man de opzettelijke aanrijding plande en alleen zijn kinderen wou beschermen.

Aangeboden door onze partners