JOUW MENING. Jeugdvoetbal wordt steeds duurder. Vind jij dat logisch?

© Caspar Huurdeman

Jeugdvoetbal, een kostelijk feest! Uit een bevraging van Het Nieuwsblad en Voetbal Vlaanderen bij amateurvoetbalclubs blijkt dat drie op de tien clubs hun lidgeld verhogen. Ze doen dat om de gestegen kosten de baas te kunnen, en het verlies van inkomsten te milderen. Eén op de vijf clubs vraagt meer dan 300 euro per seizoen. Heel wat clubs bieden zelfs al afbetalingsplannen aan. Wat denk jij daarvan? Vind jij het logisch dat voetbalclubs het lidgeld optrekken?

Dossier amateurvoetbal

De koers is van ons, maar de Vlaming heeft even goed een voetbal in zijn maag. Honderdduizenden Vlamingen binden elke week de schoenen aan, ze supporteren vurig voor zoon- of dochterlief, ze helpen in de kantine, wassen de truitjes of spelen taxi naar veldjes in de verste Vlaamse uithoeken. Maar hoe staat ons amateurvoetbal er eigenlijk voor? Drie dagen lang meet Het Nieuwsblad samen met Voetbal Vlaanderen de polsslag van ons voetbal. Vandaag: het lidgeld.

LEES OOK: Hoe jeugdvoetbal steeds duurder wordt: lidgeld ligt zo hoog dat meeste clubs afbetalingsplannen moeten aanbieden

Aangeboden door onze partners