Gentse band in het voorprogramma van Metallica: “Vijf dromen tegelijk die uitkomen”

Beide bands zullen geen podium delen eind april, maar het is voor Ramkot nu al een droom die uitkomt.© Gert-Jan De Baets / Koen Bauters

Gent -

Straf nieuws van Ramkot: eind april speelt de rockband in het voorprogramma van Metallica. De Amerikaanse metalband treedt op in Amsterdam, en koos het Gentse trio uit als een van de support acts. “Ik heb zelf gitaar leren spelen met hun muziek.”

Fien Lakiere

Ramkot heeft er met een nieuw album en een internationale tour al drukke maanden opzitten, maar daar komt ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt bij. Dinsdagmiddag maakte de band bekend dat ze in het voorprogramma mogen spelen van Metallica.

“We waren enorm verrast toen we het nieuws hoorden”, zegt Tim Leyman, die samen met Hannes Cuyvers en Tom Leyman het Gentse trio vormt. “We weten niet precies hoe ze bij ons terechtgekomen zijn, de show is geregeld door onze boeker. Maar het is heel zot.”

Echte Metallica-invloeden zitten er niet in de muziek van Ramkot, al werden ze wel onrechtstreeks beïnvloed in hun jeugd.© Taike De Wilde

Op 29 april treedt Metallica op in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Ramkot is een van de support acts en speelt een ‘preshow’ in de Ziggo Dome. “Het zijn vijf dromen tegelijk die uitkomen”, zegt Leyman. “Elke rockfan vindt Metallica toch minstens een beetje goed. We hebben alle drie een serieuze Metallica periode gehad in onze jeugd. Ik heb zelf gitaar leren spelen met hun muziek.”

De fan uithangen

De band is momenteel bezig met de release tour van hun nieuwe album In between borderlines, die hen al in Belgische, Nederlandse en Duitse zalen bracht. “We repeteren even hard voor elke show en zullen dus alleszins genoeg oefening hebben. Al zouden we geen nee zeggen als ze vragen om de hele tour mee te gaan.”

Rechtstreeks contact of een complimentje van de bandleden was er nog niet. “Ik hoop wel dat we ze kunnen ontmoeten, maar dat weten we niet zeker. Als dat gebeurt, zou ik waarschijnlijk starstruck zijn, al durf ik wel de fan uit te hangen. Ik heb ze nog maar één keer live gezien, dus ben al blij dat we ook hun show mogen zien. We gaan er sowieso mega hard van genieten.”

Info: www.mojo.nl/concerten/metallica

Aangeboden door onze partners