Negen bestuurders onder invloed moeten rijbewijs afgeven

Themabeeld.© blg

Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo -

De agenten van politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) voerden zondag 26 maart controles uit over heel de zone.

Sam Coremans

Tijdens de alcoholactie controleerden de agenten 597 bestuurders met een ademtest. In totaal legden negen bestuurders een positieve ademtest af. Vier bestuurders zagen hun rijbewijs ingehouden voor de duur van drie uur, vier anderen voor zes uur. Een bestuurder mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor de komende vijftien dagen.

Voorlopig rijbewijs

Verder waren er nog vier bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen. Zij kunnen nog een boete van 116 euro in de bus verwachten. De politie spotte ook nog enkele tekortkomingen op de technische eisen van voertuigen, zoals een vervallen keuring en defecte verlichting. De agenten haalden ook een jonge bestuurder uit het verkeer. Hij reed rond met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider.

Tijdens de verkeersactie werd er ook een snelheidscontrole gehouden. Van de 664 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 151 sneller dan de toegelaten snelheid. Zaterdag vonden er eveneens snelheidscontroles plaats waarbij 81 van de 433 gecontroleerde voertuigen te snel reden.

Aangeboden door onze partners