Fietsers kunnen gevaarlijk kruispunt voortaan vermijden via doorsteek aan Euroshop-winkel

Schepenen Maddens en Weydts fietsten de doorsteek via het Euroshop-terrein in.© loh

Kortrijk -

Fietsers kunnen voortaan het grote en gevaarlijke kruispunt aan de Menenpoort in Kortrijk links laten liggen. Er is nu een veiliger doorsteek ter hoogte van de Euroshop-winkel.

Kris Vanhee

De werken voor de aanleg van een nieuw fietspad ter hoogte van de Euroshop-winkel zijn afgerond. De nieuwe autoluwe fietsdoorsteek zorgt voor een verkeersveilige verbinding tussen de Moorseelsestraat, de bestaande fietspaden in de Meensesteenweg en de jaagpaden langs de Leie. Er is meteen ook een nieuwe buurtparking aangelegd.

“De fietsdoorsteek kwam er met een dubbelrichtingsfietspad van 4 meter tussen de Moorseelsestraat en de bestaande toegangsweg tot de Euroshop-vestiging”, aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). “Langs de toegangsweg zijn twee eenrichtingsfietspaden aangelegd om zo aan te sluiten op de bestaande fietspaden van de Meensesteenweg en de jaagpaden langs de Leie. Het is een eerder kleine ingreep, maar het zorgt voor een veiligere situatie voor fietsers.”

Autoluwe verbinding

Wie van de jaagpaden langs de Leie aan de Lambrechtlaan naar Heule wou fietsen, moest tot voor kort oversteken aan het gevaarlijke kruispunt ter hoogte van de Menenpoort. De nieuwe, veilige doorsteek zorgt nu voor een autoluwe verbinding tot in de Moorseelsestraat, die straks ook een fietsstraat wordt. Zo verbindt de stad de doorsteek met de sportcampus Wembley.

Kortrijk kocht voor de realisatie twee percelen voor 449.000 euro. “Deze fietsverbinding is een onderdeel van het stadsvernieuwingsproject Connector, waarin we stap voor stap een groene en veilige verbinding aanleggen tot aan het Ghellinckpark in Bissegem”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester). De totale kostprijs van het project bedraagt 675.000 euro.

Aangeboden door onze partners