Maandag gaat drukke rotonde op de schop: zeven maanden werk aan nieuwe ‘turborotonde’

© fvv

Gent / Merelbeke -

Vanaf maandag 3 april gaat de rotonde aan de Guldensporenlaan op de schop voor de bouw van een turbo­rotonde. Ook de Hundelgemsesteenweg wordt aangepakt. De werken duren zeven maanden en gebeuren in vijf fases om de hinder te beperken. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Simon Dekaezemaker

De huidige, gevaarlijke rotonde wordt omgebouwd tot een nieuwe rotonde met aparte fietspaden. “De ochtend- en avondspits op de weg verloopt er moeilijk en er zijn fileproblemen”, legt het AWV uit. “Voor een maximaal ­effect op een betere verkeersdoorstroming is een turborotonde nodig.”

Daarnaast komt er ook een voetgangersoversteek met middeneiland en verhoogde busperrons. Tegelijkertijd krijgt het wegdek van de Hundelgemsesteenweg in het centrum van Merelbeke een opknapbeurt. De werken zullen zeven maanden duren en de nodige hinder teweegbrengen.

© Agentschap Wegen en Verkeer

Fases in werken

De werken verlopen in fases en starten bewust in de kalme periode van de paasvakantie. Er zijn vijf fases. De eerste twee fasen situeren zich op de Hundelgemsesteenweg. Eind mei wordt dan gestart aan de rotonde zelf en die werken verlopen in drie fasen. De werken duren tot het najaar van 2023.

Tijdens de werken aan de rotonde volgen fietsers tussen Gent en Merelbeke een korte omleiding. Tijdens de heraanleg van de Hundelgemsesteenweg (N444) kunnen fietsers langs de werfzone rijden. Voor gemotoriseerd verkeer worden per fase andere omleidingen aangeduid.

Meer informatie over de werken, de verschillende fases en de huidige planning via wegenenverkeer.be

© Agentschap Wegen en Verkeer

Aangeboden door onze partners