Voetbal  2de provinciale C JV Kruibeke

Met een plekje in de buik van het klassement lost Michiel Joris met JV Kruibeke de verwachtingen in: “Volgend seizoen leggen we de lat wat hoger”

Michiel Joris kan tevreden terugblikken: “Met nog vier matchen voor de boeg hebben we nog altijd kans om net in de linkerkolom te eindigen.”© Erik Westerlinck

Kruibeke -

JV Kruibeke snoepte zondag in de late namiddag de punten af van FCH Sinaai en zo bezorgde het team van Michiel Joris leider SKL Doorslaar meteen de titel. De champagnekurken mochten knallen in Doorslaar, terwijl Sinaai naar de eindronde werd verwezen. Kruibeke daarentegen moet alles vanop afstand gadeslaan.

Dirk Van Bruysel

“Daar liggen wij echter niet van wakker”, zegt Michiel Joris. “We waren alleen met onszelf bezig en wisten dat de verplaatsing naar Sinaai moeilijk zou zijn, maar niet onmogelijk. In de heenronde waren we één van de weinig ploegen die het toen ongenaakbare Sinaai puntjes kon afsnoepen. We waren dan ook met vertrouwen naar de Tinelgemeente afgereisd en zijn scherp aan de wedstrijd begonnen.”

De trainer van Kruibeke zag zijn ploeg al vrij vlug op voorsprong klimmen. “Nadien hebben we de match nog nadrukkelijker in handen genomen. Nadat een thuisspeler kort voor rust een fout beging en de thuisploeg met tien verder moest, groeiden we nog meer. Tijdens de rust stelde mijn collega Tjorven Quintelier orde op zaken, maar in het laatste halfuur namen we verder afstand en was de match gespeeld.”

Meestrijden voor periodetitel

“Het was onze eerste uitoverwinning in 2023”, deelt Joris mee. “De voorbije maanden sprokkelden we onze punten vooral op het eigen kunstgras. Toch kunnen we op een al bij al goed kampioenschap terugblikken. Met nog vier matchen voor de boeg hebben we nog altijd kans om net in de linkerkolom te eindigen. Een geslaagd seizoen en een zoals we vooraf voor ogen hadden. We hoopten vooraf van een plaatsje tussen zeven en tien en dat doel lijken we te kunnen pakken. Nadat we vorig jaar moesten zwoegen om ons te handhaven, hadden we nu een rustig seizoen vooropgesteld. Voor de komende competitie leggen we de lat nog net iets hoger. Dan willen we een periodetitel grijpen. In die optiek gaan we ons gericht versterken. Bovendien hebben we een ploeg met veel jongeren die nog heel wat groeimarge hebben.”

Aangeboden door onze partners