Man veroordeeld voor verkrachting stiefdochter, al zette moeder haar onder druk om klacht in te trekken

Anzegem -

Een 42-jarige man uit Anzegem is veroordeeld voor de verkrachting van zijn stiefdochter. Hij krijgt 40 maanden cel, waarvan de helft van uitstel. De moeder van het destijds 14-jarige meisje geloofde haar dochter niet en zette haar zelfs zwaar onder druk om haar klacht in te trekken.

Jonathan Folens

De feiten vonden plaats in de nacht van 31 oktober op 1 november 2020. Op die halloweenavond zaten het meisje en haar stiefvader samen een film te bekijken. Zij viel in slaap en werd midden in de nacht wakker toen haar stiefvader haar betastte en penetreerde. Diezelfde nacht stuurde het slachtoffer nog berichten naar vrienden met de melding dat er iets gebeurd was met haar stiefvader.

De volgende ochtend kwam de biologische vader van het meisje haar ophalen bij haar moeder en die merkte dat zijn dochter overstuur was. Ze vertelde hem dat ze ontmaagd was en de vader diende meteen een klacht in.

Geluidsopname

De moeder kon dat niet geloven. Ze ondervroeg haar dochter zelf een stuurde de politie een geluidsopname. Daarin herhaalde het meisje meerdere keren dat ze de waarheid sprak, maar uiteindelijk zei ze dat ze het niet meer wist. Er was nochtans bewijsmateriaal. Op de onderbroek van het meisje en bij een gynaecologisch onderzoek werd sperma van haar stiefvader gevonden.

De moeder vertelde de politie dat de onderbroek van haar was. Uiteindelijk belde ze de politie om te zeggen dat haar dochter een nieuwe verklaring wilde afleggen. Bij die gelegenheid vertelde het meisje dat ze wel bij haar eerste verhaal bleef maar haar klacht wou intrekken om van alle miserie af te zijn.

Op het proces werd ze vertegenwoordigd door een voogd ad hoc. Het meisje krijgt een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro.

Aangeboden door onze partners