Verguisd mobipunt moet eraan geloven

Het mobipunt verscheen nog maar in november 2022 op het dorpsplein van Bavikhove.© loh

Harelbeke -

Het mobiele mobipunt en de fietskluis in Bavikhove verdwijnen nog voor de zomerperiode van het dorpsplein, vroeger dan gepland. Het testproject van intercommunale Leiedal werd in november 2022 in gebruik genomen maar blijkt van een ondermaatse kwaliteit. “Ze worden ook te weinig gebruikt”, zegt Tijs Naert (Groen), schepen van Mobiliteit in Harelbeke.

Bas De Wilde

De vraag kwam van intercommunale Leiedal om een mobipunt en fietskluis één jaar lang te testen op een zelfgekozen locatie in Harelbeke. “Bedoeling was om een meerwaarde te creëren op het grijze en saaie dorpsplein in Bavikhove, maar de metalen constructie voldoet niet”, zegt mobiliteitsschepen Tijs Naert (Groen).

LEES OOK. Splinternieuw mobipunt “staat in de weg”

“Het leidde tot een vervelende condensvorming, in het schuilhuisjes was het niet echt comfortabel zitten en bij hevige regen hield je het er niet droog”, besluit Naert. Gemeenteraadslid Stijn Soetaert (CD&V) maakte in januari al dezelfde analyse. Hij suggereerde om het mobipunt naar een andere locatie te verhuizen. Dat lijkt volgens schepen Naert “niet echt aangewezen”.

Aangeboden door onze partners