Baby van drie maanden ongedeerd na frontale botsing

© Google Streetview

Leuven -

Een moeder en haar baby’tje van drie maanden oud raakten betrokken in een ongeval toen hun wagen aangereden werd door een tegenligger. Het baby’tje bleek na medisch onderzoek ongedeerd, maar de mama liep wel verwondingen op.

Hannelore Smitz

Het ongeval gebeurde maandagnamiddag op de Spoordijk in Kessel-Lo. Een 58-jarige man reed in de richting van de Tiensesteenweg. In de andere richting reed de 34-jarige vrouw met aan boord van haar auto een baby van amper drie maanden. Plots week de man van zijn rijstrook af, in de richting van zijn tegenligger.

De vrouw kon de wagen niet meer ontwijken, waardoor beide voertuigen frontaal tegen elkaar botsten. De hulpdiensten werden verwittigd en gingen ter plaatse. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Het baby’tje bleek na een medisch onderzoek ongedeerd. Ook de bestuurder van het andere voertuig kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

De beide bestuurders legden een negatieve alcohol- en drugstest af. De vijftiger verklaarde in slaap gevallen te zijn en om die reden van zijn rijstrook afgeweken te zijn. De twee auto’s moesten getakeld worden. De politie stelde een proces- verbaal op.

Aangeboden door onze partners