Belgische broers betrokken bij gevecht na après-ski: Duitser zwaargewond na trap op het hoofd met skischoen

Themabeeld.© Shutterstock

Berlare -

In een skigebied in Fiss in Oostenrijk zijn twee broers van 23 en 21 uit Berlare in de cel beland na een gevecht met een groepje Duitse skiërs. Een woordenwisseling over een taxi liep volgens de lokale politie uit de hand. Drie Duitsers liepen bij het gevecht verwondingen op, een 32-jarige man raakte zelfs zwaargewond. “Hij liep een ernstig hoofdletsel op na minstens één krachtige trap tegen het hoofd met een skischoen”, vertelt het parket van Innsbruck. “Het onderzoek naar de omstandigheden loopt nog maar de daders kunnen celstraffen tot tien jaar oplopen.”

Pieter Van Hecke

Het handgemeen vond plaats op 7 februari rond 21 uur aan het dalstation van de Fisser Bergbahnen. Na een dagje skiën met de nodige après-ski maakten vier Duitse dertigers aanstalten om met een taxi te vertrekken. “Toen de taxi op het punt stond te vertrekken, kwamen zes Belgen aangelopen die twee paar ski’s uit de skikorf van de taxi”, laat de Oostenrijkse politie weten. “Daarna ontstond er een woordenwisseling tussen de betrokkenen en die ontaardde in een gevecht. Tijdens de confrontatie raakte drie Duitsers gewond, waarvan een 32-jarige zwaargewond. Ze werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht.”

Celstraffen

De Oostenrijkse politie kreeg al snel de twee Belgische broers uit Berlare, B.B. (23) en B.B. (21) in het vizier. Zij werden opgepakt en gingen bij een eerste verhoor al snel over tot bekentenissen. “De twee broers bekenden drie 32-jarige en een 31-jarige Duitse burger massaal te hebben geslagen en geschopt tijdens het geschil”, vertelt de politie. Het duo werd opgesloten in de cel en ook het Oostenrijkse parket werd ingeschakeld voor een onderzoek. “Het parket van Innsbruck stelt een onderzoek in tegen de twee Belgen op verdenking van het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. Een Duitser liep een ernstig hoofdletsel op door minstens één krachtige trap op het hoofd met een skischoen. Het onderzoek is nog niet afgerond maar er hangen hen mogelijk straffen van een tot tien jaar boven het hoofd”, klinkt het.

Overdreven

Het Oostenrijkse parket geeft bovendien mee dat de twee broers ondertussen al werden vrijgelaten onder voorwaarden. De jongste broer werd al twee dagen na de feiten op 9 februari vrijgelaten. De oudste broer, die ervan wordt verdacht de trap op het hoofd van de Duitser te hebben uitgedeeld, bleef tot 7 maart in de cel. De vader van het duo vindt dat de feiten zwaar overdreven worden en hij verdedigt zijn zonen. “De Duitsers zijn beginnen vechten. Mijn mannen hebben zich gewoon proberen verdedigen”, laat hij optekenen. “De omstandigheden waarin alles is gebeurd zijn nog lang niet duidelijk. De zogezegd zwaargewonde man mocht trouwens al na een week het ziekenhuis verlaten.” De familie nam ondertussen een Oostenrijkse advocaat onder de arm die het onderzoek ter plaats opvolgt en hun belangen zal behartigen.

LEES OOK. Vandalen trekken spoor van vernieling door Dendermonde en buurgemeenten

De oudste van de twee broers is overigens geen onbekend voor het gerecht. Hij liep al een resem veroordelingen op voor de politierechtbank. Maandag kreeg hij nog van de correctionele rechtbank van Dendermonde een celstraf van 10 maanden met uitstel en een boete van 1.600 euro voor een diefstal. Hij wordt er bovendien ook van verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van dertien voertuigen in de nacht van 12 op 13 september in 2021. In de Vrankrijkstraat in Schoonaarde en in Appels werden die nacht autoruiten ingegooid. Ook een bushokje in Schoonaarde deelde in de klappen. B. betwist de feiten. Het proces loopt nog maar het openbaar ministerie eiste een jaar cel en een boete van 1.600 euro.

Aangeboden door onze partners